Els veïns de Sant Muç seguiran sense rebre el correu postal a domicili

La Comissió Nacional de Mercats i la Competència ha demanat informació a Correus per determinar si es podrà fer en "casellers concentrats pluridomiciliars"

L'oficina de Correus de Rubí
L'oficina de Correus de Rubí | RubiTV.cat
M.C.
15 de febrer del 2023
Els veïns de Sant Muç sabran aviat quin sistema s'adoptarà per fer el repartiment del correu postal a la urbanització, i que reivindiquen que es faci a domicili. Una reivindicació històrica que, fa tot just unes setmanes, l'alcaldessa de Rubí va traslladar al president de Correus, Juan Manuel Serrano, a Madrid.

I és que la Comissió Nacional de Mercats i la Competència (CNMC) ha sol·licitat informació a Correus per determinar les característiques de la urbanització i veure si s'ajusta al que s'estableix al Reglament de serveis postals perquè els veïns puguin rebre els enviaments ordinaris "en casellers concentrats pluridomiciliaris". En tot cas, un sistema similar que el que tenen ara, amb bústies ubicades a casetes postals a l'entrada de la urbanització, i que en tot cas no implicarà el repartiment domiciliari.

Segons la informació recollida per la CNMC, a Sant Muç hi ha 2.318 habitants censats o empadronats en 872 habitatges i locals, en una superfície de 161,876 hectàrees de superfície de zona urbanitzable. Entre l'1 i el 16 de desembre de 2022 es van fer 700 enviaments dirigits a tots els veïns.

La ubicació de la urbanització, a 1,2 quilòmetres del centre, no permet que se la consideri com una "prolongació del casc urbà", segons la informació de Correus, que també destaca que l'accés es fa a través de carreteres. A més, es destaca que a la web de l'Institut Nacional d'Estadística (2021), dins del conjunt territorial del municipi, no s'hi troba diferenciada aquesta urbanització, que sí que se situa en sòl declarat urbà i residencial. Per últim, es constata que la urbanització està formada per habitatges unifamiliars amb parcel·la pròpia, amb vials senyalitzats i amb numeració a les cases.

En concret, la CNMC vol determinar si es compleixen els requisits establerts a l'article 37.4b del reglament de serveis postals, que determina com s'ha de fer el repartiment en "entorns de gran desenvolupament de construcció i mínima densitat de població", és a dir, amb habitatges individuals o agrupades, naus industrials o altres tipus d'edificació individualitzada.

En aquests entorns, el reglament estableix que el repartiment es faci en "casellers concentrats pluridomiciliars" sempre que es compleixin dues de les tres condicions: que el nombre d'habitants sigui inferior a 25 per hectàrea (considerant la superfície urbana), que el nombre d'habitatges o locals sigui igual o inferior a 10 per hectàrea i que el volum d'enviaments ordinaris no sigui superior a 5 setmanals de mitjana per domicili, tenint en compte el còmput anual.

Els veïns han rebut una notificació amb tota aquesta informació i tenen 10 dies hàbils per fer-hi al·legacions i consideracions.