1 de 10
Ateneu Municipal

Tota la programació de primavera de l'Ateneu Municipal de Rubí

Les inscripcions per als cursos, tallers i activitats s'obriran dilluns, 20 de març

L'Ateneu ja té a punt la programació de primavera | Marta Casas
per RubiTV.cat, Rubí | 16 de març de 2023 a les 13:40 |
L'Ateneu Municipal ja té a punt la seva programació d'activitats de primavera, les inscripcions per a les quals es podran fer a partir del pròxim dilluns, 20 de març, a través de la web de l'equipament com de manera presencial al mateix Ateneu, tret de les activitats familiars que s'obriran un mes abans de la data.

L’Ateneu ha implantat recentment un nou sistema de pagament de les seves activitats a través de la Seu Electrònica de l’Ajuntament.


Totes les activitats de primavera a l'Ateneu Municipal


Música


Una de les novetats d'enguany és el cicle de concerts D'Arrel, que acostarà als assistents músiques tradicionals d'arreu del món i es donaran a conèixer veus emergents i projectes singulars, amb la mínima microfonia i amplificació. Els concerts seran a la Sala Noble de l'equipament un cop al mes, i a l'estiu es traslladaran als jardinets en un format que permetrà ballar les persones assistents. Aquest trimestres actuaran Aula Trio Vocal, grup de polifonies tradicionals d'arrel mediterrània (14 d'abril), el duet de folk contemporani Loften Cello Duo (12 de maig) i el cantautor ewé Kodjo Senyo, acompanyat de The Lesko Synergies (16 de juny).

Les activitats musicals inclouen una segona novetat: Piano en família, recomanada per a famílies amb infants de 0 a 5 anys, que portaran el públic per diverses èpoques, estils i emocions amb el piano com a fil conductor. Les sessions seran els dies 29 d'abril, 20 de maig i 17 de juny.

L'Ateneu continuarà acollint el Cicle de jazz, que ja va arrencar diumenge amb el concert de Riner Scavally & Michele Faber Trio, continuarà el 30 d'abril amb una jam session i clourà el 21 de maig amb Eddie Mejia Quartet., abans dels concerts de jazz per la Festa Major.

Encara amb relació amb la música, continua la programació de Conta'm una òpera i Camps de Cotó 2.0, sobre la programació estable del Liceu i sobre la història de la música jazz respectivament.

Literatura i pensament


Aquest trimestre continuen les propostes habituals al voltant de la literatura: el club de lectures de filosofia contemporània, coordinat per Wenceslao Galán; el club de lectura criminal amb converses amb autors com Joan Carles Ventura i Gemma Romeu, les conferències literàries Papers íntims. Diaris d'escriptors de Marina Porras, i els Vespres de jazz i versos.

Pel que fa als cursos, es manté el curs d'escriptura creativa a càrrec de Teresa Mora, de l'Obrador d'històries.

Expressió i creativitat


L'Ateneu tornarà a oferir un curs de dibuix urbà, a càrrec de l'urban sketcher Margot Alonso; i el curs d'aquarel·la, impartit per Marta Barceló.

Cinema i teatre


Cada últim divendres de mes es podrà veure el Documental del Mes. Aquest trimestre es projectaran No place like home (31 de març), Memòries del Tsunami (28 d'abril), The Pawnshop (26 de maig) i President (22 de juny).

En l'àmbit del teatre, el 27 d'abril s'oferirà l'espectacle Siyahamba, coorganitzat amb el Servei de Cooperació de l'Ajuntament.

Propostes familiars


Les propostes familiars són un dels grans èxits de la programació de l’Ateneu. Aquest trimestre, tornen els tallers d’art i creativitat adreçats a infants a partir de 6 anys, amb sessions dedicades a les escultures mòbils (15 d’abril), l’art de grattage (6 de maig) i les escultures de paper (3 de juny).

Al jardinet de l’Ateneu, hi haurà teatre per a tota la famíla: Sant Jordi, la rosa i el drac (22 d’abril), Contes que porta el vent (13 de maig) i Contes que fan festa (10 de juny).

 

Arxivat a:
Societat
Participació