El
Consell Comarcal del Vallès Occidental ha adjudicat el servei de gestió i logística del projecte de sostenibilitat alimentària Mercat Circular, que fomenta l'aprofitament de les fruites i verdures del mercat
Mercavallès, al Centre Especial de Treball
CIPO, amb seu a Sabadell.
Amb aquesta acció, l'ens comarcal complementa la tasca que es duu a terme des de fa anys per l'
aprofitament alimentari amb el projecte
Recooperem.
CIPO dedicarà quatre hores diàries a la gestió de la parada del
Mercat Circular, i farà la detecció, triatge, preparació i transport dels aliments, s'ocuparà de la coordinació amb les
entitats socials per a la logística i distribució de la fruita i la verdura que es recuperin, i donarà suport en el transport i circuits logístics dels aliments dins del marc del projecte Recooperem.
El Mercat Circular és un projecte iniciat el 2021, que fomenta l'
aprofitament de les fruites i verdures de Mercavallès que encara es poden menjar però que no són comercialitzables. Això permet proveir aliments frescos i de qualitat a persones que necessiten suport alimentari a la comarca. La fruita i la verdura es recullen en un espai habilitat dins del mercat comarcal, i un cop arriba a la parada del Mercat Circular es revisa abans de posar-la a disposició de les entitat socials.
Des del seu inici, el Mercat Circular ha rebut
82.437 quilos de fruites i verdures, n'ha entregat
52.851 a la distribució i n'ha descartat uns altres 24.586 després del triatge.