1 de 10
Mercat circular

Un Centre Especial de Treball gestionarà el Mercat Circular de Mercavallès

Els treballadors del CET dedicaran quatre hores diàries a la gestió de la parada

Un treballador del CET CIPO a Mercavallès | CCVOC
per RubiTV.cat, 18 de març de 2023 a les 10:35 |
El Consell Comarcal del Vallès Occidental ha adjudicat el servei de gestió i logística del projecte de sostenibilitat alimentària Mercat Circular, que fomenta l'aprofitament de les fruites i verdures del mercat Mercavallès, al Centre Especial de Treball CIPO, amb seu a Sabadell.

Amb aquesta acció, l'ens comarcal complementa la tasca que es duu a terme des de fa anys per l'aprofitament alimentari amb el projecte Recooperem.


CIPO dedicarà quatre hores diàries a la gestió de la parada del Mercat Circular, i farà la detecció, triatge, preparació i transport dels aliments, s'ocuparà de la coordinació amb les entitats socials per a la logística i distribució de la fruita i la verdura que es recuperin, i donarà suport en el transport i circuits logístics dels aliments dins del marc del projecte Recooperem.

El Mercat Circular és un projecte iniciat el 2021, que fomenta l'aprofitament de les fruites i verdures de Mercavallès que encara es poden menjar però que no són comercialitzables. Això permet proveir aliments frescos i de qualitat a persones que necessiten suport alimentari a la comarca. La fruita i la verdura es recullen en un espai habilitat dins del mercat comarcal, i un cop arriba a la parada del Mercat Circular es revisa abans de posar-la a disposició de les entitat socials.


Des del seu inici, el Mercat Circular ha rebut 82.437 quilos de fruites i verdures, n'ha entregat 52.851 a la distribució i n'ha descartat uns altres 24.586 després del triatge.

 

Participació