1 de 10
Urbanitzacions

L'alcaldessa repassa totes les millores que s'han fet a les urbanitzacions

El manteniment, la neteja, el repartiment del correu postal, la senyalització vertical i horitzontal o la il·luminació, els aspectes més destacats

Veïns de les urbanitzacions coneixen les millores fetes i els projectes de futur a la zona | Localpres
per RubiTV.cat, Rubí | 28 de març de 2023 a les 11:05 |
L'alcaldessa, Ana María Martínez, va comparèixer dijous a l'edifici Ressò per explicar les actuacions que s'han executat a les urbanitzacions de Rubí durant els últims quatre anys, i també per parlar sobre els projectes futurs. La reunió ha posat en valor la millora de la interlocució entre l'administració i la ciutadania resident en aquestes zones amb la creació d'una regidoria i una Taula d'Urbanitzacions.

Segons Martínez, durant aquest mandat s'han fet una "gran quantitat de millores" en els àmbits del manteniment de calçades i voreres, l'enllumenat, la neteja, la mobilitat i la seguretat. El primer punt d'acord entre l'Ajuntament i el veïnat va ser un pla de manteniment en el marc del qual "s'ha fet una feina incansable", amb un equip permanent integrat per persones contractades a través de plans d'ocupació i operaris de la Font del Ferro.


L'alcaldessa també ha destacat les inversions en obres de millora que s'han fet a Castellnou, Can Solà, Can Barceló, Can Mir i Vallespark, per valor de gairebé 700.000 euros, la reforma de la pista poliesportiva de Ximelis o la futura coberta del camp de futbol de Can Mir, amb el projecte executiu ja aprovat, per un valor de prop de mig milió d'euros. A més, s'ha posat en marxa el nou Pla d'asfaltatge, dotat amb 150.000 euros, que repercutirà especialment al Camí Vell d'Ullastrell, i es col·locaran barreres de seguretat al camí de l'Ermita de Sant Muç. Finalment, l'alcaldessa s'ha referit al Pla de voreres, amb actuacions a les escales dels carrers Cògul i Cardedeu, entre els carrers Sean Mac Bride i Menahem Begin, el mur al talús del carrer Tenzu Gyatsolo, i la vorera i l'enllumenat en un tram de la carretera d'Ullastrell.

També s'ha millorat la senyalització vertical i horitzontal a més de 300 cruïlles de Sant Muç, Castellnou, Can Solà, Vallespark i Can Barceló per tal de garantir la seguretat viària, s'ha millorat la senyalització de les parades d'autobús i s'han instal·lat sis noves marquesines i onze seients isquiàtics on les voreres són massa estretes. També s'ha instal·lat enllumenat als nous accessos de Can Ramoneda, Can Feliu i el camí vell d'Ullastrell.

Millora del manteniment i la neteja

El manteniment és un dels eixos als quals Martínez ha donat més importància, així com la millora del servei de recollida de residus i neteja viària: actualment s'hi destinen sis dels disset vehicles de neteja nous i la nova maquinària escombradora d'alt rendiment. La neteja al medi natural també s'ha intensificat, amb actuacions periòdiques a les franges perimetrals, s'han incorporat corralets de protecció als contenidors per evitar l'accés dels senglars, s'han plantat nous arbres autòctons - entre els quals, 104 nous exemplars a Sant Muç el Dia de l'Arbre Autòcton del 2021 - i s'ha fet el manteniment de les fonts naturals, entre d'altres.


L'alcaldessa ha destacat també les tasques de desbrossament, amb la implicació del Centre Especial de Treball Forestal i de Zones Verdes de la Finca Font del Ferro, amb unes actuacions inicials als Avets, la Perla, Ximelis, Can Serrafossà, Vallhonrat i al parc de Sant Muç i que s'han anat ampliant. Des del 2021, aquest equip fa tres passades anuals en els períodes març-abril, maig-juny i els mesos de tardor. 

 

Correus, seguretat i urbanisme

En aquest mandat s'han resolt algunes reivindicacions històriques del veïnat de les urbanitzacions. 

En primer lloc, s'ha arribat a un acord amb Correus perquè el correu postal arribi a les llars de Sant Muç. Per altra banda, s'han fet modificacions del Pla General d'Ordenació a Can Solà i Vallespark per desbloquejar la problemàtica urbanística de diversos veïns de la zona. 

I pel que fa a la seguretat, l'alcaldessa ha explicat que s'han introduït a la Policia Local, amb nous recursos i personal, la bona coordinació amb els Mossos d'Esquadra, i la instal·lació de càmeres de videovigilància.

Pel que fa a les propostes de futur, Ana María Martínez ha anunciat que s'està treballant per implementar el bus a demanda per cobrir els punts més allunyats de les línies regulars, i fora de les competències municipals, ha assegurat que continuarà exigint la construcció de la segona estació dels FGC a La Llana.

 

Participació