Quins projectes del Consell Comarcal han rebut fons Next Generation?

L'ens ja ha rebut més de dos milions d'euros per a quatre projectes, i n'està elaborant cinc més

El Consell Comarcal ha rebut finançament dels fons Next Generation per quatre projectes
El Consell Comarcal ha rebut finançament dels fons Next Generation per quatre projectes | CCVOC
Redacció
08 d'abril del 2023

El Consell Comarcal del Vallès Occidental ha rebut una nova subvenció de fons europeus Next Generation pel projecte Digitalització al servei de les persones, que vol contribuir a millorar els models de gestió dels serveis socials amb inversió en tecnologia i sistemes de la informació. Aquest és el quart projecte pel qual l'ens comarcal rep finançament, en aquest cas de 204.502 euros, en el marc de la convocatòria de subvencions del Departament de Drets Socials del Pla de recuperació, transformació i resiliència. En total, el Consell ja ha rabut més de dos milions d'euros dels fons de recuperació.

A més, el Consell Comarcal destaca que, en aquesta convocatòria, es van presentar 87 projectes, dels quals s'han aprovat 21. D'aquests, només 7 són d'ens locals a Catalunya: sis ajuntaments i el Consell, que és l'únic ens comarcal que ha rebut finançament.

 

Quins projectes del Consell han rebut finançament?

Apoderament femení cap a l'economia verda i digital

Aquest projecte contempla actuacions per orientar i donar a conèixer noves ocupacions, especialment les vinculades a noves tecnologies, digitalització i economia verda i circular, i facilitar les competències necessàries per a la inserció laboral de les 30 dones participants, residents en municipis de fins a 10.000 habitants. Finançament: 56.450 euros.

El riu, teixint fils de vida

Es milloraran els camins de l'entorn del riu Ripoll, a sis municipis: Sant Llorenç Savall, Castellar del Vallès, Sabadell, Barberà del Vallès, Ripollet i Montcada i Reixac. El projecte consisteix en l'adequació de camins, la instal·lació de punts de recàrrega per a bicicletes elèctriques i la creació d'una visita virtual als elements industrials patrimonials. L'objectiu és crear un projecte turístic identitari i vertebrador que permeti impulsar el territori mitjançant l'aprofitament sostenible. Finançament: 1.532.000 euros.

Prova pilot: Impuls de la transició energètica a la llar i la indústria del Vallès Occidental

Aquest projecte contempla el desenvolupament de nous recursos, activitats i serveis comarcals que permetin accelerar la transició energètica i el foment de les energies renovables. Suposarà la contractació imminent de 15 persones per realitzar, al llarg d'un any, tasques de suport en matèria d'informació, sensibilització, suport, acompanyament i gestió per la incorporació de millores de transició energètica en habitatges, indústries i PAE en col·laboració amb els serveis dels ajuntaments de la comarca. Finançament: 470.930 euros.

Cinc projectes en elaboració

El Consell Comarcal està elaborant cinc projectes més que seran susceptibles de rebre finançament europeu.

Es tracta de Creació d'una Oficina comarcal de Transformació comunitària que impulsi les comunitats energètiques, per impulsar les comunitats energètiques al Vallès Occidental, un projecte ja presentat (129.960 euros); Parc Vallès Circular, una transformació de l'entorn de la N-150 entre Terrassa i Sabadell desenvolupant diverses inversions i infraestructures per avançar en economia circular, recollida intel·ligent de residus, generació de biogàs o la mobilitat sostenible, entre d'altres; Modernització, digitalització i circularitat del mercat majorista comarcal Mercavallès, per a la transformació estructural prevista de les instal·lacions de Mercavallès impulsant la seva digitalització, circularitat i competitivitat; Promoció de la mobilitat sostenible, per prestar assistència tècnica als municipis a les convocatòries dels fons en matèria de la mobilitat sostenible, per desenvolupar actuacions com la implantació de Zones de Baixes Emissions, entre d'altres; i Digitalització i modernització dels serveis i processos dels ajuntaments petits, per incorporar eines i recursos per millorar l'atenció i servei a la ciutadania i la gestió municipal.