L'exposició del Centenari de l'Esbart de Rubí s'inaugurarà aquest dijous

L'entitat continua immersa en la celebració, i ja prepara una Ballada de Gitanes al carrer molt especial

Una de les imatges que es podrà veure a la mostra
Una de les imatges que es podrà veure a la mostra | Fons Albert Sans Arís (BMMT)
Redacció
12 d'abril del 2023
Actualitzat el 20 d'abril a les 7:40h
L'Esbart Dansaire de Rubí continua amb la celebració del seu centenari, ara amb una exposició que repassarà la trajectòria del grup des de l'any de la seva creació fins a l'actualitat, en cinc àmbits cronològics. La mostra, que s'inaugurarà el pròxim 13 d'abril a les 19h, es podrà veure al Museu Municipal Castell fins al 23 de juliol.

Els plafons explicatius de la història de l'entitat estan acompanyats per elements identificatius de l'Esbart Dansaire de Rubí, i també inclourà audiovisuals que acosten el públic a diferents músiques i danses que han format part de la història de l'Esbart i també de la ciutat de Rubí.

A més de l'exposició, l'Esbart presentarà també el seu llibre el pròxim 21 d'abril, i en signarà exemplars els dies 22 i 23 en el marc de la celebració de Sant Jordi. Després, el 26 d'abril, celebrarà amb tres ballades simultànies (Rambla del Ferrocarril, era de Ca n'Oriol i Auditori del Castell) el Dia Internacional de la Dansa. El dissabte 22 d'abril també participaran a les activitats del Dia de la Terra.

A més, aviat arrencaran els assajos per una Ballada de Gitanes al carrer molt especial, i per fer créixer la participació han proposat que hi hagi colles adultes que puguin ballar només l'entrada de l'emblemàtic ball. Hi haurà nou assajos a partir del 3 de maig, i per inscriure-s'hi cal omplir aquest formulari. Es preveu que la Ballada sigui el dia 1 de juliol, en el marc dels actes de la Festa Major de Rubí.