1 de 10

Error en els noms de les candidatures d'ERC i PSC i una exclusió a la llista de l'AUP a Rubí

Les formacions tenen 48 hores per resoldre les incidències

Una urna de les eleccions municipals | Jordi Purtí
per RubiTV.cat, Rubí | 26 d'abril de 2023 a les 17:12 |
Aquest dimecres han sortit publicades al Butlletí Oficial de la Província de Barcelona (BOPB) les llistes provisionals per a les eleccions municipals del 28 de maig. I en el cas de Rubí -recollida sota la Junta Electoral de la Zona de Terrassa-, ja apareixen tots els noms que conformaran les onze candidatures que es presenten.  

No obstant això, en el document apareixen dos errors a l'hora de denominar les llistes locals d'Esquerra Republicana de Catalunya i del Partit dels Socialistes de Catalunya. En el cas d'ERC, només apareix sota el nom d'"Acord Municipal", una marca sovint utilitzada pels republicans per agrupar les seves llistes al conjunt del territori. Una situació idèntica que també ha ocorregut amb el PSC, que surt únicament batejat com a "Candidatura de Progrés". En ambdós casos, amagant-se les sigles dels respectius partits a múltiples municipis del país.


Segons ha pogut saber RubiTV.cat, ERC ja està redactant un recurs per resoldre aquesta incidència abans de la publicació definitiva de les llistes de cara al pròxim 2 de maig, ja que aquesta incidència s'ha donat "arreu".

Per altra banda, l'AUP ha anunciat a través de les xarxes socials que s'ha exclòs el número 34 (és a dir, el novè suplent) de la seva llista.

 

 

Participació