Arrenca la campanya electoral pel 28-M a Rubí

Durant els pròxims 15 dies, els partits organitzaran diversos actes per explicar les seves propostes

Durant els pròxims 15 dies, els partits explicaran les seves propostes a la ciutadania amb diversos actes
Durant els pròxims 15 dies, els partits explicaran les seves propostes a la ciutadania amb diversos actes | Ajuntament
Redacció
12 de maig del 2023
Actualitzat el 14 de maig a les 17:01h

Aquesta mitjanit ha començat la campanya electoral per les eleccions municipals del 28 de maig a Rubí. Les candidatures locals han iniciat la campanya amb la tradicional penjada de cartells, que es podran veure a la ciutat durant els pròxims 15 dies.

A més dels cartells i paradetes informatives, fins al 28 de maig hi haurà diversos actes electorals organitzats pels partits. 

PSC

Sota el lema Amar Rubí, l'actual alcaldessa, Ana María Martínez, buscarà la reelecció per tercera vegada. El primer cartell l'han penjat, com és habitual, al Mercat Municipal de Rubí. Durant aquesta campanya, el PSC farà moltes paradetes informatives i comptarà amb la visita de l'exlehendakari Patxi López (13 de maig) i el secretari general del partit a Catalunya, Salvador Illa (16 de maig).
 

ERC

ERC, amb Xavier Corbera al capdavant, farà diverses rodes de premsa per explicar les seves propostes a la ciutadania: el programa general (15 de maig), propostes per a les urbanitzacions (19 de maig), i propostes en matèria d'habitatge (22 de maig). L'acte central de campanya serà el 20 de maig a la plaça Allende, i la cloenda, el dia 26, amb una xocolatada.
 

ERC, davant la seva seu Foto: Cedida

En Comú Podem

En Comú Podem es presenta "sense complexos" després d'haver assumit responsabilitats de govern aquest mandat, i també ha preparat diversos actes de campanya. Aquest divendres han explicat els seus objectius de campanya en un esmorzar informatiu amb la premsa, i continuaran amb rodes de premsa sobre sanitat (15 de maig), la xarxa de centres cívics (17 de maig), el model de ciutat activa (22 de maig) i tinença responsable d'animals (24 de maig). L'acte central serà el dia 18, a les 19h, amb la diputada Jèssica Albiach, a la plaça Neus Català; i la cloenda, el dia 26 (19.30h), a la Sala Neus Català.
 

Els Comuns han penjat el primer cartell a la plaça d'Estanislau Figueras Cedida

Ciutadans

La formació taronja aspira a mantenir la representació al ple amb Roberto Martín com a cap de llista, i amb la denúncia per inseguretat a la ciutat com a principal tema. Ahir van fer la primera encartellada a Ca n'Oriol, i ja han avançat que convocaran diverses rodes de premsa per exposar les seves principals propostes. La primera ja l'han fet pública aquest divendres: proposaran que les persones amb antecedents penals no puguin tenir accés a ajudes públiques.
 

Ciutadans inicia la campanya a Ca n'Oriol Foto: Cedida

Veïns per Rubí

La formació municipalista ha començat la campanya a Can Fatjó, i preveu explicar el seu programa a través de paradetes informatives i dues rodes de premsa. Els independents, liderats per Toni García, volen mantenir o augmentar la seva representació per tercer mandat, i han escollit el lema Amb Veïns, guanya Rubí.
 

Veïns per Rubí, a Can Fatjó Foto: Cedida

AUP

L'Alternativa d'Unitat Popular ha començat la campanya al voltant del Centre Rubinenc d'Alternatives Culturals amb una cartelleria original, sense fotografies dels membres de la candidatura i amb diversos lemes: Al partit local hi ha la bona confitura, A Rubí, poques branques i molt gris o Qui no vulgui pols, que no voti els de sempre. L'eslògan principal és Hi ha alternativa. Durant els dies de campanya, l'AUP preveu fer un acte d'inici (13 de maig), una paradeta amb la diputada Laia Estrada (18 de maig), un concert a la plaça Allende (19 de maig), una passejada (21 de maig) i un karaoke com a cloenda (26 de maig). L'acte central serà el 24 de maig a les 19.30h, amb la diputada Eulàlia Reguant, a la plaça de la Nova Estació.
 

La cartelleria de l'AUP hi ha diversos lemes originals Foto: Cedida

Junts

Ivan Vila encapçala la llista de Junts, que aspira a recuperar la representació al ple municipal després que el 2019 quedessin fora per  molt pocs vots. Ja fa setmanes que els juntaires presenten una campanya En Positiu, i en els pròxims 15 dies faran diverses paradetes informatives per anar desgranant el seu programa electoral.
 

Junts ha començat la campanya encartellant a la plaça Doctot Guardiet Foto: Cedida

PP

Els populars també aspiren a recuperar la representació al ple municipal després d'un mandat complex i que Juan José Giner no aconseguís el mínim per entrar a les eleccions del 2019. Seguretat, baixada d'impostos, neteja i acabar amb les ocupacions són els principals objectius i temes que tractaran durant la campanya. L'acte central serà el dia 20 de maig a les 12.30h amb Alejandro Fernández i Cayetana Álvarez de Toledo a l'Ateneu Municipal.

El PP, davant de l'Ajuntament Foto: Cedida