Junts Rubí proposa un nou Casal per a la gent gran a la planta superior del Mercat Municipal

L'exconseller Josep Rull lloa la campanya "en positiu" de Junts a Rubí i explica el valor "doble" del vot a la candidatura: "Pel bon govern i per la independència"

Junts Rubí explica les seves propostes per a la gent gran
Junts Rubí explica les seves propostes per a la gent gran | Cedida/Junts Rubí
26 de maig del 2023
Actualitzat a les 18:50h

Junts Rubí proposa obrir un Casal per a la Gent Gran a la planta superior del Mercat Municipal, aprofitant els metres quadrats que quedaran lliures un cop estigui completa l’Escola d’Hostaleria que s’ha projectat en aquest espai. El candidat, Ivan Vila, s’ha reunit en diverses ocasions amb l’Associació de la Gent Gran de Rubí que actualment fa les seves activitats al Casal Cívic i Comunitari del carrer Magallanes, i que veu amb bons ulls aquesta proposta. 

De fet és una proposta que neix a partir del coneixement de la formació sobre algunes dificultats, per acumulació d'activitats, des que el Casal ha passat a ser compartit: algunes es duplicaven o no disposaven dels espais suficients. Així, per a Vila, aprofitar l'espai lliure de la planta superior del Mercat ajudarà a tenir "més espais", permetent fer "més activitats per a l'envelliment actiu". El candidat tampoc no dubta que tindrien una bona sintonia, tant amb l'Associació d'Adjudicataris del Mercat com amb els futurs estudiants de l'Escola d'Hostaleria.

Pel que fa a les propostes adreçades a la gent gran, un col·lectiu cada cop més nombrós atesa la baixada de la natalitat i l'augment de l'esperança de vida, Vila assegura que la seva proposta no es redueix a "fer propostes per a la gent gran" sinó que cal "segmentar les polítiques i tenir en compte que les necessitats d'una persona de 65 ays amb bon estat de salut no són les mateixes que les d'una de 85 amb una gran dependència, per exemple.

Junts vol que s'apliqui, a Rubí, la Carta de Drets i Deures de la Persona Gran, que es divideix en cinc eixos (dignitat, independència, autorealització, assistència i participació), i inclou mesures com garantir un tracte digne vers les persones grans, entre d’altres aplicant les indicacions de la Guia contra el maltractament de les persones grans de Rubí pel que fa a la part institucional, però també en general; promoure línies de subvenció per fer accessibles els habitatges, millorar el transport públic incorporant el servei de bus a demanda, si s’escau, o impulsar un servei de taxi municipal, donar suport a les xarxes solidàries d’acompanyament a les persones grans, combatre la solitud no volguda, fer accions per combatre la bretxa digital… 

"Comencem a envellir el dia que naixem, i no ens agradaria anar perdent capacitat de participació, decisió o lideratge d'iniciatives a mida que ens anem fent grans", diu Ivan Vila, que per això proposa que es promoguin espais de participació i capacitat de gestió dels espais destinats a la gent gran. "La idea és que no siguin simples usuaris d'un equipament o receptors d'un programa d'activitats, sinó que tinguin capacitat de treballar-les, decidir-les i dur-les a terme", explica l'alcaldable.

Algunes propostes que sí que ha recollit Junts de part de la gent gran que forma part de la seva llista o de l’entorn de la formació és la creació d’espais gastronòmics de qualitat a bons preus, i el desenvolupament d’un carnet, tipus Carnet Jove o Targeta Rosa, que doni dret a avantatges diversos com teatres, museus, llibreries, establiments de salut, perruqueries, centres d’esports… 

Tot plegat, finalment, ha d’anar en concordança en una revisió a fons de l’estat de la ciutat pel que fa al manteniment de les voreres, places i carrers; millorar el transport públic, crear espais amb ombres i llocs on seure, instaurar lavabos públics… "En definitiva, i ja que el mandat vinent serà clau pel que fa al disseny urbà del Rubí del futur, hem de tenir en compte les necessitats de totes les persones, des dels infants fins a la gent més gran, perquè sigui un lloc agradable per viure per a tothom".

Josep Rull: "El vot a l'Ivan Vila és un doble vot: pel bon govern i per l'1 d'Octubre"

L'exconseller de Territori, Josep Rull, també president del Consell Nacional de Junts per Catalunya, ha visitat Rubí aquest dimecres per donar el seu suport al candidat de la formació, Ivan Vila, amb una passejada pel centre de la ciutat en què assegura que ha pogut copsar l'efecte "positiu" que està generant la campanya de la formació local.
 

Josep Rull, amb membres de Junts Rubí Foto: Cedida/Junts Rubí


El candidat, Ivan Vila, ha explicat que "la ciutadania ens està retornant aquest positivisme, aquesta il·lusió i aquests ànims". Quan faltaven només dos dies per demanar el vot, Vila ha recordat que el seu és un projecte que vol fer una ciutat més segura, cívica, neta, cohesionada, cultural, amb més suport a les enittats i amb oportunitats per a tothom. "Un bon projecte que ens hauria agradat contrastar amb altres formacions al debat electoral, però que no vam poder fer: algunes formacions, que no tenen projecte, devien tenir por de fer-ho".

Així mateix, Vila ha recordat que el vot a Junts és un vot "nítidament independentista", a diferència d'altres partits que sembla que "amaguen la paraula independència" en campanya. "Som el partit del conseller Rull, del conseller Turull, del president Puigdemont... volem ser la veu de l'independentisme al ple municipal", ha dit el candidat.

L'exconseller, que ja va participar a la presentació de la candidatura d'Ivan Vila, ha lloat la campanya que han dut a terme els membres de Junts durant les últimes setmanes: "Ho han fet de manera impecable, excel·lent". "És un discurs profundament honest i rotundament en positiu; de vegades entre el lema del partit i el que fan hi ha una distància abismal, i en el cas de l'Ivan, hi ha una simbiosi absoluta", ha dit Rull, que també ha criticat la política de retrets que predomina. "Ivan Vila representa una manera de fer política d'aquells que creuen que proposar, sumar, construir és el que permet a les societats poder avançar i progressar". "Aquesta és la manera de fer que necessita el país, i que necessita Rubí", ha afegit Rull.

A més, Rull ha dit que "un vot per l'Ivan Vila doble vot: per la solvència, pel bon govern, per un projecte modernitzador i social per Rubí; i és un vot per l'1 d'octubre, i que no utilitzarem per llençar-lo contra els altres", ha conclòs.