El TSJC tomba l'autorització ambiental de l'abocador de Can Balasc

El Tribunal estima parcialment el recurs interposat per la Plataforma Rubí Sense Abocadors

Camions treballant a Can Balasc
Camions treballant a Can Balasc | Plataforma Rubí Sense Abocadors
Redacció
26 de maig del 2023
La Plataforma Rubí Sense Abocadors ha anunciat que el TSJC ha estimat parcialment el recurs interposat per aquesta entitat que el Departament de Territori i Sostenibilitat de Catalunya va atorgar a Arrins SL per l'activitat de dipòsit controlat a Can Balasc.

Com explica la plataforma, el Tribunal considera que el llistat de residus que incorpora l'autorització ambiental no es correspon amb el llistat del projecte original, que és el que disposa la llicència municipal. Això ho demostra un informe presentat per la part recorrent, i que és un dels elements que ha tingut en compte el Tribunal a l'hora de prendre la decisió.

Els altres dos elements són l'admissió, per part de la defensa, de "petites divergències" en aquests llistats de residus, i a un segon informe de l'Agència de Residus de Catalunya on es refereixen els residus que, independentment de la seva codificació, no són admissibles en aquest dipòsit.

Amb tot, el TSCJ dona la raó a la Plataforma en considerar que el llistat de residus s'amplia amb relació al projecte original. La sentència, però, encara no és ferma i l'empresa hi pot presentar recurs.