Veïns per Rubí titlla d'«inacceptable» la pujada del 15% de l'IBI que planteja el govern

La formació d'independents demana una congelació d'aquest impost

Veïns per Rubí, en una imatge d'arxiu
Veïns per Rubí, en una imatge d'arxiu | Cedida
Nació
14 de setembre del 2023
El govern municipal ha plantejat una pujada del 15% de l'IBI per als Pressupostos 2024, un impost que porta quatre anys congelat. Així ho han explicat els regidors de Veïns per Rubí, Toni García i Cristian Ruiz, que demanen al govern municipal continuar amb la congelació d'aquest impost, ja que creuen que aquest increment és "totalment inacceptable".

Ruiz també ha dit que la seva formació és conscient que l'Ajuntament de Rubí ha de pagar més per tot amb l'encariment de preus generalitzats, però en un moment com aquest "els veïns de Rubí tenen molta pressió" i no és un bon moment per carregar-los-en-més.

El regidor també remarca que aquesta és una proposta que arriba ara, "tres mesos després de les eleccions", i ho ha comparat amb l'acord per l'augment de sous que es va aprovar a principis de 2019.

El govern municipal encara no ha fet pública la proposta de Pressupost que presentarà als grups municipals, i que serà d'uns 95 milions d'euros.

Les principals propostes de Veïns per Rubí

Pel que fa a les propostes de Veïns per Rubí, una de les més destacades és que per l'any 2024 però amb voluntat de continuïtat, es destinin 2 milions d'euros en inversions, no en manteniment, a les urbanitzacions, com en il·luminació, mobiliari urbà o creació de parcs infantils. També insisteixen en millorar el manteniment, una proposta recurrent de la formació municipalista. Segons la primera proposta que ha rebut Veïns, el pressupost d'inversió a les urbanitzacions no compleix el 15% al qual es va comprometre el ple.

Per altra banda, demanen que s'inclogui en el pla d'inversions la que ha de permetre la pacificació de l'avinguda de l'Estatut, i fer una previsió plurianual d'aquestes inversions.

Una altra de les qüestions destacades és que s'augmenti el pressupost dels ajuts per a l'habitatge fins als 250.000 euros, i que es tornin a revisar els criteris per adjudicar-les, per tal que moltes més famílies hi puguin accedir i repartir-los fins que s'esgoti la partida.

En una altra línia, Veïns ha mostrat la seva preocupació per la pèrdua de verd urbà, ja sigui per elements que s'eliminen - moltes vegades, per falta de manteniment - o per projectes que es dissenyen sense incloure'n. Així, la formació demana una inversió de 500.000 euros en nou arbrat, i que aquest es mantingui de manera adequada.

Finalment, demanarà l'eliminació de dos càrrecs de confiança del govern municipal la contractació dels quals no consideren prou justificada.