Així serà la 16a Caminada Nocturna de Rubí

Les inscripcions es podran fer a partir del 18 de setembre

La Nocturna 2023 sortirà de La Llana
La Nocturna 2023 sortirà de La Llana | Cedida/PSM
Nació
14 de setembre del 2023
El Centre Excursionista de Rubí i Rubí d'Arrel ja ho té tot a punt per la 16a edició de la Caminada Nocturna de Rubí, que serà el pròxim dissabte, 7 d'ocubre. Els responsables de les entitats i els serveis municipals implicats han presentat el recorregut i les novetats d'enguany.

En primer lloc, i com és novetat cada any perquè l'organització intenta no repetir el lloc de sortida ni el recorregut, la sortida i l'arribada de la caminada es farà des del pavelló de La Llana. Des d'allà s'iniciarà el recorregut, que enguany passarà per Can Ramoneda, l'ermita i la font de Sant Muç, Can Roig, la masia de Can Guilera i fins arribar a la Torre del Conill, i la tornada es farà fins al pavelló pel camí de Can Pòlit. Com sempre, hi haurà dues opcions de recorregut: el curt, d'uns cinc quilòmetres i escaig, i el llarg, d'11 quilòmetres.

Durant l'itinerari, els participants trobaran diversos punts d'interès, sobretot de natura i de cultura, organitzats per diverses entitats de la ciutat com ara el CEPNA o el Grup de Col·laboradors del Museu de Rubí. A l'arribada al pavelló, els encarregats de dinamitzar l'espai seran els membres de l'Associació Juvenil Musical La Sonik, que aquest any, a més dels DJ han preparat una sorpresa a l'espai d'arribada.

Aquest any s'obriran 1.200 inscripcions per a participants. L'organització remarca la importància de no fer la caminada sense haver-se inscrit. De les inscripcions, es destina un percentatge a un projecte social: per enguany, es repartiran 2.000 euros: 1.000 a la Plataforma Rubí Sense Abocadors i 1.000 a Oncolliga, com ha dit el president de Rubí d'Arrel, Falet Bosch.

Bosch també ha explicat que el recorregut d'enguany, per la zona nord de Rubí, és la zona forestal més important de l'entorn natural de la ciutat i que funciona com a pulmó verd. El principal interès de la zona és la presència de masies, fins a cinc, algunes que encara es conserven i d'altres que estan en runes.

Inscripcions obertes el 18 de setembre

Les inscripcions per a la Nocturna s'obreran el pròxim 18 de setembre, a través de la web del Centre Excursionista, i com recorda el president de l'entitat, Jordi Puig, és habitual que s'esgotin en poques hores. Un canvi important pel que fa a la recollida de dorsals, que serà els dies 2, 3 i 4 d'octubre, és que enguany es farà a la seu del Centre Excursionista i no al CRAC, com en edicions anteriors.

Com sempre, la Caminada Nocturna compta amb la col·laboració de l'Ajuntament de Rubí. El regidor de Projeccció de la Ciutat, Moisés Rodríguez, diu que és una activitat que "la podem agafar com una mostra del que és Rubí", que la gent espera amb candeletes quan s'acosta el mes d'octubre.