L'Ajuntament de Rubí invertirà 2,4 milions d'euros per fomentar l'estalvi energètic

A través de plaques fotovoltaiques, la ciutat vallesana mou fitxa per anar reduint fins a un 55% les emissions de CO2

 L'estalvi econòmic es preveu que oscil·li entre els 6.000 i els 26.000 euros anuals en funció de cada instal·lació
L'estalvi econòmic es preveu que oscil·li entre els 6.000 i els 26.000 euros anuals en funció de cada instal·lació | Gerard Vilà / ACN
Nació
15 de novembre del 2023
Actualitzat a les 10:17h
L'Ajuntament de Rubí ha iniciat el procés de licitació de tres projectes per fomentar l'estalvi, l'eficiència energètica i l'ús d'energies renovables. En concret, l'objectiu és dotar d'instal·lacions fotovoltaiques als centres educatius i equipaments municipals per un valor de 2,4 milions d'euros -1,1 els posarà el consistori i la resta la Diputació de Barcelona-. Cal recordar que amb l'actual situació d'emergència climàtica, d'acord amb l'Agenda 2030, Rubí haurà de reduir en un 55% les emissions de CO2.

Pel que fa als centres educatius, es col·locaran instal·lacions fotovoltaiques a l’Escola 25 de Setembre, a l’Escola Mossèn Cinto, a l’Escola Joan Maragall, a l’Escola Montessori, a l’Escola Ramon Llull, a l’Escola Schola, a l’Escola Teresa Altet i a l’Escola Torre de la Llebre. La potència oscil·larà entre els 40 i els 90 kWp segons cada instal·lació, amb un estalvi que, en el cas de l’Escola 25 de Setembre, per exemple, serà de 65.000 kg de CO2 anuals. Pel que fa a l’estalvi econòmic, es preveu que oscil·li entre els 6.000 i els 26.000 euros anuals, en funció de cada instal·lació.

En les modalitats d’autoconsum compartit i autoconsum individual, les plaques d'autoabastiment s'instal·laran en els següents edificis: la Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler, la comissaria de la Policia Local, el Centre d’Educació Especial de Ca n’Oriol, el pavelló de la Llana, el poliesportiu de Can Rosés i la pista d’atletisme de Can Rosés. També s'instal·laran a Rubí Forma, el camp de futbol de Can Fatjó, el Mercat Municipal, el Centre Cívic de Can Fatjó, l’edifici Bullidor i l’Escola Bressol Municipal La Bruna.