1 de 10
Eficiència

Quanta energia consumeix l'Ajuntament de Rubí?

El portal "Ajuntament Eficient" detalla el consum energètic i hídric dels equipaments municipals i les mesures preses per fomentar l’estalvi

Rubí ha estalviat un 6% en el seu consum energètic i hídric respecte el 2022 | Marta Casas
per Nació, Rubí | 7 de febrer de 2024 a les 09:45 |
Ja està en marxa el portal Ajuntament Eficient, un espai que permet consultar l'evolució del consum energètic dels equipaments i serveis d'enllumenat, una acció que s'emmarca en el Pla d'Estalvi i Eficiència Energètica 2023-2025 i que persegueix l'estalvi d'energia i aigua al municipi.

Avui dia, el consum de tot l'Ajuntament de Rubí és de 14.472.313 kW, el que suposa uns 42 euros per rubinenc. El consum mitjà per una llar és de 9.000 kW any, tot i que la quantitat varia segons la mida, la ubicació i el nombre de persones que hi habiten. El consum de Rubí és un 2,5% inferior al d'altres poblacions de mida similar.


En paral·lel a la posada en marxa d'aquest espai, s'ha impulsat una campanya informativa sobre les mesures d'estalvi energètic a través de les pantalles informatives a una quinzena d'equipaments i amb cartells.

Aquest nou projecte s'ha presentat a l'escola 25 de setembre, el centre amb millors xifres d'estalvi registrades durant el 2022, un 28%. Segons ha explicat l'alcaldessa, Ana María Martínez, la voluntat és "fer visible l'esforç del consistori" per tal d'esdevenir "un aparador per a la ciutadania però també per a les empreses", i per estimular "veïns i veïnes, comerços i empreses a seguir el mateix camí". 

Quins són els equipaments que més consumeixen?

Segons el portal web Ajuntament Eficient, del total de consum energètic, un 61% respon a equipaments, inclosa la flota de vehicles municipals, i un 39% a l'enllumenat. 


L'equipament amb un major consum energètic és el pavelló esportiu de La Llana, amb 378.980 kWh, seguit del Rubí Forma i els seus punts de recàrrega (357.481,22 kWh) i el Mercat Municipal (284.328,8 kWh). De tots els equipaments esportius, educatius, culturals i oficines, el que més va estalviar l'any passat respecte a l'anterior són l'Institut Escola Teresa Altet, el Rubí Forma i els seus punts de recàrrega associats i el Complex Cultural l'Escardívol.

Pel que fa al consum hídric, la web només aporta la dada de consum general del municipi, que és de 113.895 metres cúbics l'any, el que equival a unes 462 llars tenint en compte un consum mitjà de 165 litres per habitant i dia, amb quatre memebres per llar.

 

Arxivat a:
Societat
Participació