Veïns per Rubí proposa reforçar l'àrea de Serveis a les Persones amb noves regidories i més pressupost

La proposta forma part del programa electoral de la formació per les eleccions municipals del 26 de maig

Redacció
10 d'abril del 2019
Actualitzat a les 11:45h
Veïns per Rubí (VR) considera que cal reforçar l'àrea de Serveis a les Persones de l'Ajuntament  incrementant el pressupost i amb la creació de noves regidories. Segons el grup municipal, els professionals responsables d'aquesta àrea a l'Ajuntament estan fent una "gran labor, malgrat els insuficients mitjans humans, tècnics i pressupostaris, que fan que els serveis estiguin saturats". Així doncs, proposen reforçar la regidoria de Serveis Socials amb un mínim de dos milions d'euros, finançat amb l'increment d'ingressos per part de l'estat a partir del 2020, en consolidar-se la població de Rubí per sobre dels 75.000 habitants. 

En aquest sentit, la formació també ha explicat que rebutja la proposta del PSC de Rubí de plantejar la gratuïtat de l'autobús urbà municipal per a tothom, sense valorar cap criteri de renda, amb un cost aproximat d'un milió d'euros, per destinar aquests recursos a la nova àrea de Drets Socials i Serveis a les Persones.
 
Pel que fa a les regidories d'aquesta àrea, VR proposa crea quatre noves regidories: Gent Gran, per planificar activitats amb increment de pressupost i amb professionals formats en l'àmbit; Capacitats Diverses, amb l'objectiu d'impulsar nous projectes i donar més suport a totes les entitats que treballen en l'àmbit de la diversitat funcional; Joventut i Infància, incrementar activitats i facilitar la inversió privada en aquesta àrea, a més de contemplar en el nou Pla d'equipaments noves instal·lacions per a infants i joves; i LGTBIQ+, amb més mitjans econòmics i personal especialitzat que treballi de manera transversal amb altres àrees per lluitar contra la discriminació. En aquest àmbit, també plantegen crear la Taula per a la redacció del Pacte per a la Diversitat Afectiva, Sexual i d'Identitat de Gènere (DASIG), com ja han fet altres ciutats properes.