Actes de commemoració de la Segona República espanyola a Rubí

EUiA celebrarà un acte el dia 14, mentre que el dia 15 hi haurà un acte amb diversos partits i entitats

El monument de la plaça de la República amb una bandera republicana
El monument de la plaça de la República amb una bandera republicana | RubiTV.cat
Redacció
11 d'abril del 2019
El proper diumenge, 14 d'abril, farà 88 anys de la proclamació de la II República Espanyola, una efemèride que ja fa anys que es commemora a la nostra ciutat per part de diversos partits i organitzacions.

EUiA celebrarà diumenge un Brindis per les Aliances Republicanes

El mateix dia 14, a les 12h del migdia, EUiA ha organitzat un acte obert a la Plaça de la República, que comptarà amb la presència del cantautor de Terrassa Pepe, "El chino", un històric lluitador contra el franquisme i defensor dels valors obrers i republicans.

Aprofitant aquestes dates, EUiA ha volgut expressar la seva indignació en el marc del judici al sobiranisme al Tribunal Suprem, "per les pretensions de les acusacions de crear un relat d'una violencia inexistent que criminalitza les idees, els procediments democràtics palamentaris i l'exercici dels drets fonamentals", explica la formació, que reclama "respostes i propostes d'aliances democràtiques i republicanes que obrin marcs de col·laboració i d'emergència democràtica".

Diversos partits i entitats entomen la celebració de la commemoració de la II República el dilluns 15 d'abril

El mateix escenari, la Plaça de la República, acollirà un nou acte de commemoració que, des de la desaparició de l'Associació per la Recuperació de la Memòria Històrica Neus Català, entomen diversos partits i entitats de la ciutat, i que serà el dilluns a les 18.30h.

L'acte consistirà en una ofrena floral al monument a la República i un petit parlament de cadascun dels participants, que seran En Comú Podem Rubí - que inclou ICV i Podem -, ERC, el PSC i Rubí Republicana; i també Òmnium cultural.