SOLIDARITAT

El futbolista Víctor Sánchez convida a participar a la Marató de Donació de Sang de Rubí

La jornada solidària serà el dijous 25 de juliol i vol animar la ciutadania a convertir-se en #sangfluencers

per Redacció, 15 de juliol de 2019 a les 11:30 |
El futbolista rubinenc Víctor Sánchez protagonitza la campanya #sangfluencer | Localpres
Aquesta informació es va publicar originalment el 15 de juliol de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El proper dijous 25 de juliol es celebrarà la Marató de Donació de Sang a Rubí, de 10 a 22 h al Teatre Municipal La Sala. “Tu sí que ets important; converteix-te en sangfluencer”, aquesta serà la idea central de la jornada solidària.

El futbolista rubinenc Víctor Sánchez, jugador del RCD Espanyol, ha estat el primer a la ciutat a convertir-se en bloodfluencer, al protagonitzar la imatge d’aquesta nova campanya del Banc de Sang i Teixits.


Donar sang i explicar-ho a les xarxes socials, als grups de WhatsApp d’amics i familiars o bé dir-ho als companys de la feina o del pis on vius. Aquest és el repte que planteja el Banc de Sang: que tots ens convertim en #sangfluencers o #bloodfluencers i expliquem allà on puguem la importància de donar sang per ajudar a salvar vides cada dia.

Des del web maratodonants.cat es pot descarregar un kit de materials del #sangfluencer amb gifs d’Instagram per fer stories, notes per posar a la taula dels companys de feina o donar als amics, propostes de missatge de WhatsApp per enviar o cartells per penjar a l’escala de veïns. Tot plegat, amb l’objectiu de sumar donacions i animar tothom a ser un influenciador real de la donació de sang en el seu entorn, ja sigui a les xarxes o presencialment.


Puc ser #sangfluencer?

Cal tenir en compte que una de cada 10 persones que entra a un hospital necessitarà una transfusió sanguínia. La sang és imprescindible en moltes intervencions quirúrgiques i per curar malalties digestives, l’anèmia o determinats càncers. De cada donació se’n beneficien com a mínim tres persones, ja que se n’obté concentrats d’hematies, plaquetes i plasma.

De forma general, pot donar sang qualsevol persona que tingui bona salut i que compleixi les següents condicions: tenir més de 18 anys, pesar 50 quilos o més i, en cas de ser dona, no estar embarassada. Per donar sang no cal estar en dejú.

Podem donar sang més d’una vegada l’any. En concret, les dones poden donar-ne tres vegades l’any i els homes, quatre. Els components de la sang caduquen passats uns dies, per això és necessari donar-ne de forma regular.

Des del Banc de Sang es fomenta la donació com un acte de responsabilitat ciutadana i com una acció de compromís social. La sang es necessita sempre i tothom en pot donar destinant només 20 minuts del seu temps. Donar sang s’ha de convertir més en un hàbit que no pas en una activitat de solidaritat puntual i extraordinària.

 

Participació