1 de 10
moviments socials

El Sindicat del Lloguer i Medasil s'emplacen a una nova reunió d'aquí a una setmana

Els llogaters, satisfets per haver aconseguit que la gestora accedeixi a reunir-se amb ells

El Sindicat del Lloguer espera aconseguir una negociació col·lectiva | Cedida
per RubiTV.cat, 18 de gener de 2019 a les 08:30 |
Aquest article es va publicar originalment el 18 de gener de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Després d'unes hores d'ocupació de les oficines de Medasil, el fons que gestiona els blocs de pisos de Sant Jordi Park, entre d'altres, els Sindicats del Lloguer que realitzaven l'acció han abandonat el lloc amb un compromís adquirit per l'empresa: es reuniran d'aquí a una setmana per continuar parlant sobre la negociació col·lectiva.

Membres del Sindicat del Lloguer de Rubí, junt amb d'altres del Sindicat de Santa Perpètua, van entrar ahir a les oficines del fons voltor Medasil, amb l'objectiu d'aconseguir una negociació col·lectiva respecte als seus lloguers.


Aquesta ocupació venia després que el Sindicat hagi expressat el seu rebuig a l'acord anunciat per l'alcaldessa de Rubí i el fons voltor, i que consistia en què Mediasil negociés individualment amb cadascuna de les famílies afectades per la pujada del lloguer.

Els veïns i veïnes de Sant Jordi Park fa temps que denuncien les pràctiques d'aquest fons voltor, i el passat mes de desembre van participar en un gran acte organitzat pels Sindicats del Lloguer de Rubí, Santa Perpètua, Sant Joan Despí i Barcelona al Casal Popular de Rubí.


Tot just fa uns dies, els veïns i el Sindicat van anunciar que es plantarien i no pagarien les pujades abusives del lloguer que els exigeix el fons Mediasil.
 
Els llogaters, disposats a passar la nit a l'oficina

Després d'haver entrat a les oficines, el representant de l'empresa Medasil va acceptar asseure's amb un representant de cadascun dels blocs de Rubí i Santa Perpètua, així com del Sindicat del Lloguer de Barcelona, tal com ha explicat a aquest mitjà un dels portaveus del Sindicat del Lloguer de Rubí, Albert Casado.

"El nostre objectiu és sortir amb un acord signat perquè acceptin la negociació col·lectiva, i no ens mourem fins que ho aconseguim", va explicar Albert Casado, que va afegir que "si cal, passarem la nit aquí".

Casado considera que "és un avenç que hagin acceptat asseure's amb nosaltres, ja que fins ara el què deien era que o s'acceptaven les condicions que posaven, o havíem de marxar".

El Sindicat de Llogaters aconsegueix un compromís amb Medasil per continuar les reunions d'aquí a una setmana

Finalment, passats uns minuts de les 20h, el portaveu del Sindicat del Lloguer de Rubí va confirmar a RubiTV.cat que Medasil havia acceptat reunir-se novament amb ells en el termini d'una setmana.

Medasil, que és una gestora, ha comunitat que necessiten un temps per preparar la documentació i parlar amb la propietat sobre les demandes per a la negociació amb els llogaters, i per això el Sindicat, com a gest de bona voluntat, ha acceptat el compromís de tornar-se a asseure d'aquí a una setmana i continuar parlant.

El compromís del fons Medasil és per als llogaters de Rubí i de Santa Perpètua.

 

Participació