Rubí acull la celebració del 50è romiatge a Catalunya de La Hermandad Virgen de la Luna

Diverses entitats andaluses rubinenques s'han trobat a Rubí en una jornada de convivència i celebració

Celebració de l'Hermandad Virgen de la Luna a Rubí
Celebració de l'Hermandad Virgen de la Luna a Rubí | Localpres
Redacció
07 d'octubre del 2019
Actualitzat a les 16:03h


L'Hermandad Virgen de la Luna ha celebrat aquest diumenge a Rubí el 50è romiatge a Catalunya en honor a la Virgen de la Luna. Amb motiu d'aquesta celebració, la d'enguany ha comptat amb la presència de l'alcaldessa de Villanueva de Córdoba, Dolores Sánchez Moreno. L'edil andalusa va signar dissabte el llibre d'honor de la ciutat en una recepció institucional a la sala de plens de l'Ajuntament de Rubí presidida per l'alcaldessa Ana María Martínez Martínez. Les dues alcaldesses van intercanviar regals dels municipis respectius. La Virgen de la Luna és patrona de les localitats cordoveses de Pozoblanco i Villanueva de Còrdova.
 

Les dues alcaldesses van intercanviar regals dels municipis respectius Foto: Jose Antonio Montoya


La celebració de diumenge ha consistit en una missa a l'església de Sant Pere presidida pel bisbe de la diòcesi de Terrassa, José Ángel Saiz, i el rector de la parròquia, Joaquim Messeguer. La litúrgia ha estat acompanyada pel cor de l'Asociación Rociera de Rubí. El romiatge ha arrencat després de la missa cap al bosc de Ca n'Oriol animat per l'Associació Rubí Musical Segle XXI que ha posat música a la caminada.

Amb motiu del romiatge, diverses entitats andaluses rubinenques com l'Asociación Rociera de Rubí i entitats vinculades a Federació d'Entitats Culturals Andaluses de Catalunya (FECAC) s'han trobat a Rubí en una jornada de convivència i celebració.