Sant Jordi Park es prepara per la 19a edició del Dia de l’arbre autòcton

La cita tindrà lloc dissabte 30 de novembre a la zona verda ubicada entre el camí de Ximelis i el passatge Topazi

La plantada de l'any passat va tenir lloc a Can Fatjó
La plantada de l'any passat va tenir lloc a Can Fatjó | Ajuntament de Rubí
Redacció
26 de novembre del 2019
Aquest dissabte 30 de novembre, a partir de les 11 h, se celebrarà la 19a edició del Dia de l’arbre autòcton amb una plantada d'arbres, com ja és tradició a la ciutat. Al llarg d’aquestes 19 edicions, la plantada s’ha celebrat en diferents espais del municipi com Can Fatjó, el parc de Ca n’Alzamora, el parc de Ca n’Oriol, El Pinar o el parc de Can Sedó, entre d’altres. En aquesta ocasió, l’espai escollit per plantar els diferents exemplars ha estat la zona verda ubicada entre el camí de Ximelis i el passatge Topazi, a Sant Jordi Park.

Enguany es plantaran novament un centenar d’arbres autòctons de fulla caduca, com ara roures, freixes, lledoners, aurons, nogueres i alerços, que configuraran un espai naturalitzat de frondoses de caire mediterrani. Per tal d’escollir les espècies, s’ha optat per exemplars amb tipologies de fulles molt diferents que, quan arribi la tardor, adoptaran una àmplia gamma de tonalitats, proporcionant a aquesta zona un aspecte molt vistós.

Es recomana que totes aquelles persones que vulguin participar en aquesta activitat portin les seves eines de casa, per tal que tots els participants disposin dels recursos necessaris per a poder plantar els diferents exemplars.

A més, coincidint amb la celebració del Dia de l'arbre autòcton, les famílies i alumnes de l’Escola Mossèn Cinto també plantaran una quinzena d'exeplars al pati del centre amb l’objectiu de reemplaçar aquells que van quedar malmesos arran de les ventades del mes de juliol.