Nou carnet per fer aportacions a la deixalleria de Cova Solera

Només s'aplicaran reduccions a la taxa per les aportacions dels residus que no es poden llençar als contenidors ubicats a la via pública

Redacció
15 de gener del 2020
La deixalleria de Cova Solera
La deixalleria de Cova Solera | Ajuntament de Rubí
Tots els ciutadans que vulguin fer aportacions a la deixalleria municipal de Cova Solera i beneficiar-se de les bonificacions a la taxa de residus establertes a l'odenança fiscal número 16 hauran de tramitar el nou carnet d’usuari. L’objectiu d’aquesta mesura és millorar la gestió d’aquestes bonificacions i facilitar que la ciutadania pugui consultar en tot moment les aportacions fetes.

Aquest nou carnet virtual substitueix el que hi havia fins ara, que va caducar a finals de desembre de 2019, i es pot tramitar la propera vegada que s'utilitzi el servei, facilitant l'adreça del domicili i un correu electrònic al personal de deixalleria, que enviarà tant el carnet com les claus d'accés a la plataforma de la deixalleria de Rubí.

En aquesta web, les persones usuàries podran fer el seguiment de les aportacions associades al seu domicili i el corresponent percentatge de reducció a la taxa. Si hi ha diferents persones que conviuen al mateix domicili i que fan ús de la deixalleria per separat, compartiran el carnet, ja que aquest estarà associat a l'habitatge.

Totes els residus pels quals s'obtindran bonificacions

Només s'aplicaran reduccions a la taxa per les aportacions dels residus que no es poden llençar als contenidors de paper i cartró, vidre, envasos, matèria orgànica o resta ubicats a la via pública. 

Així, s’obtindran bonificacions si es porta oli de cuina i de cotxe; ferros i metalls voluminosos; vidre pla (miralls, finestres...); fibrociment amb amiant (prèvia recollida del kit de prevenció de riscos); electrodomèstics; ferralla; runa; pneumàtics; branques i restes d’esporga; material electrònic gran; vernissos, dissolvents i pintures; roba i calçat; frigorífics i electrodomèstics amb CFC; cartró de gran format, mobles i fusta; i altres residus especials (líquid de frens, anticongelants, biocides, pesticides, productes tòxics...).

Un mínim de 3 aportacions anuals donarà dret a un 3% de reducció de la taxa de residus. Si es realitzen entre 4 i 19 aportacions, s’augmentarà un 1% la bonificació per cada visita. El màxim establert a l’ordenança és una bonificació del 20% per a més de 19 aportacions. Només incrementaran el percentatge de reducció de la taxa les aportacions de residus que es realitzin en diferents dies de l'any, independentment del volum o del nombre dels mateixos.