pressupostos participatius

Lemes cívics a passos de vianants i bancs enfrontats, les propostes dels infants als pressupostos participatius

29 passos de vianants lluiran diversos lemes consensuats en el Consell dels Infants, i els bancs s'instal·laran a partir del 27 de gener

per RubiTV.cat, 17 de gener de 2020 a les 09:00 |
Els passos de vianants ja llueixen els lemes consensuats pel Consell dels Infants de Rubí | Localpres
Aquesta informació es va publicar originalment el 17 de gener de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Els infants de Rubí ja han decidit, via Consell dels Infants i Adolescents, on destinar els 50.000 euros dels pressupostos participatius. El Consell ha estat el grup motor d'aquest procés, que també ha implicat l'alumnat de 3r i 4t de les escoles de Rubí.

Així, els nens i nenes de Rubí van acordar destinar els 50.000 euros a dures accions per millorar l'espai públic i la qualitat de vida de tota la ciutadania: per una banda, pintar lemes cívics a 29 passos de vianants de la ciutat; i per altra, la instal·lació de bancs enfrontats i propers entre ells, per facilitar la relació i la comunicació entre les persones que s'hi asseguin.Alguns dels passos de vianants ja llueixen les frases que s'han consensuat en el marc del Consell, i tots formen part del recorregut dels camins escolars per garantir que ho puguin veure un gran nombre de nens i joves. Els lemes acordats són: "Els nens i nenes de Rubí volem que no llenceu brutícia al terra i que recolliu la caca de gos. Gràcies!", "Els nens i nenes de Rubí volem que es portin els gossos a les seves zones d’esbarjo i no als parcs on juguem. Gràcies!" i "Els nens i nenes de Rubí volem una ciutat neta. No feu malbé els bancs ni embruteu les parets. Gràcies!".

Pel què fa als bancs, es començaran a instal·lar el proper 27 de gener a les places Rivo Rubeo, Antonio Machado, Miquel Gomita, i als parcs de la Pau i la Natura i el carrer Sant Joan.

 

Participació