El projecte Energia Positiva ja és una realitat

Els impulsors d'aquest moviment cívic ja han fet la primera instal·lació i s'han compromès a fer-ne més de 200 en els mesos vinents

Les primerse plaques fotovoltaiques instal·lades per Energia Positiva, en una casa d'Ullastrell
Les primerse plaques fotovoltaiques instal·lades per Energia Positiva, en una casa d'Ullastrell | Cedida
03 de febrer del 2020
Actualitzat a les 17:14h
El projecte Energia Positiva, el moviment de compra agregada d'electricitat que va néixer d'un grup de veïns i veïnes del Vallès Occidental, ja compta amb 208 famílies compromeses en instal·lar plaques fotovoltaiques als seus habitatges. Es tracta de famílies de Rubí, Terrassa, Ullastrell, Castellbisbal i Banyeres del Penedès que han apostat per aquest moviment social que lluita contra el canvi climàtic mitjançant un preu molt assequible de la instal·lació de plaques amb connexió a la xarxa elèctrica.

Diego López, un dels impulsors del projecte, ha explicat que ja s'ha dut a terme la instal·lació de les primeres plaques fotovoltaiques a una casa d'Ullastrell en construcció. Aquesta primera instal·lació ha servit per comprovar que la qualitat dels materials s'ajusten al conveni amb Energy Projects i que, per tant, el projecte segueix endavant. Durant els mesos vinents es faran les instal·lacions als 207 habitatges restants. 

Ara que el projecte ja és una realitat, López s'ha mostrat molt satisfet i orgullós: "És el moviment cívic d'instal·lació fotovoltaica més important que s'ha realitzat a Europa i que en menys d'un any hàgim sigut capaços d'aconseguir més de 200 famílies interessades demostra que tot el que es fa amb passió acaba tenint un bon resultat". 

Els impulsors d'Energia Positiva també han anunciat que el proper 14 de febrer a les 18.30 h, al restaurant 4Vents de Rubí, tindrà lloc una gran festa de llançament del projecte. L'acte comptarà amb les intervencions de representants d'Energy Projects, Jinko i Huawei, els instal·ladors i fabricants del projecte.