coronavirus: mapa

MAPA A la regió metropolitana nord, on hi ha Rubí, hi ha 5.212 casos i 1.710 morts per coronavirus

Totes les dades de positius confirmats, sospitosos i defuncions, en el marc geogràfic en què es gestionarà el desconfinament

per Roger Tugas Vilardell, 8 de maig de 2020 a les 21:20 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 8 de maig de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Nota sobre el mapa: Clicant al requadre inferior dret, s'amaga la llegenda. Picant sobre cada regió sanitària, es desplega el seu nom, el nombre de positius confirmats i sospitosos -també en residències-, els morts (èxitus) a centres hospitalaris, residències, sociosanitaris, domicilis i no classificats, les altes hospitalàries, els morts positius i sospitosos -també per a residències-, la població i la ràtio de casos -positius i sospitosos- per cada 1.000 habitants. També es pot desplaçar o fer més o menys gran el zoom de la imatge. Dades de 7 de maig.

Les regions sanitàries determinaran el pas de fase arreu de Catalunya. No es tracta, però, de les regions sanitàries clàssiques, ja que la regió de Barcelona s'ha dividit, en aquesta ocasió, en la regió metropolitana nord, la regió metropolitana sud i la capital en si mateixa. En tot cas, quina incidència ha tingut el coronavirus a cadascuna? Tota aquesta informació es pot consultar en el mapa interactiu superior, tant pel que fa a casos confirmats com sospitosos, i en hospitals, residències o altres espais.


A la regió metropolitana nord, on es troba Rubí, 28,8 persones per cada 1.000 habitants tenen coronavirus o són sospitoses de tenir-lo. Fins ara s'han registrat 15.212 casos positius confirmats amb PCR o tests ràpids. A més a més, hi ha 41.938 persones sospitoses de tenir el virus. Pel que fa a les residències hi ha 3.032 casos positius confirmats i 8.635 més sospitosos. En relació amb les xifres de defuncions, fins ara han mort un total de 2.545 persones, de les quals 1.719 han estat confirmades de tenir el virus. Un total de 1.468 persones -positives de Covid-19 o sospitoses- han perdut la vida a un centre hospitalari, 706 a les residències i 126 més a casa. També consten 230 defuncions no classificades. Pel que fa a les altes hospitalàries, a ja arriben a les 7.931 a tota la regió sanitària.


Tal com es pot observar, les Terres de l'Ebre i el Camp de Tarragona són les dues zones on la pandèmia ha impactat menys, amb 18,1 i 18,7 infectats per 1.000 habitants -tant de confirmats per PCR i test ràpid com sospitosos acreditats per professionals-. I, malgrat que Barcelona ciutat és on hi ha més incidència actualment, a nivell acumulat és la Catalunya central on la ràtio és major, amb 40,7 casos per cada 1.000 habitants, per 31,6 a la capital catalana, en bona part per la crisi a la conca d'Òdena ja deixada enrere.

La incidència acumulada a l'Alt Pirineu-Aran, a més, és relativament superior a la de Lleida -24,9 casos per cada 1.000 habitants i 22, respectivament-, malgrat que la Generalitat ha recomanat que només la primera passi a la fase 1. Finalment, la ràtio és molt similar a la regió metropolitana sud (28,2), la regió metropolitana nord (28,8) i les comarques gironines (29,8). La Catalunya central i Barcelona ciutat són també les regions on la ràtio de morts en residències de gent gran és major.
 

Participació