coronavirus

DADES Així ha estat l'evolució del trànsit d'usuaris de FGC des de l'inici de la pandèmia

La companyia indica que en els darrers dies la demanda s'està recuperant lentament, tot i continuar "sota mínims"

per Sergi Baixas , 15 de maig de 2020 a les 18:00 |
Una noia amb mascareta en un vagó dels FGC | FGC
Aquesta informació es va publicar originalment el 15 de maig de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Un indicador del compliment del confinament per part de la població ha estat el trànsit d'usuaris diaris a les línies dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya des de l'inici de la pandèmia. FGC senyala, que en els darrers dies, la demanda s'ha anat recuperant progressivament amb un total de 45.700 validacions al dia, una xifra un 20% superior respecte a la setmana anterior.

Tot i això, el coronavirus ha deixat buits els vagons. FGC apunta que el nombre d'usuaris encara està "sota mínims". Concretament un 86% menys si es compara amb el mateix període de 2019. Així, si la setmana del 27 d'abril un dia feiner hi havia 29.300 validacions, queda molt lluny de les prop de 350.000 diàries que es produïen abans de la crisi sanitària.

Dades de monitoratge diària de FGC Font:FGC


Des de FGC expliquen que han anat adaptant progressivament la freqüència de trens, especialment a hores punta, per tal de garantir la distància de seguretat entre les persones. A mesura que es vagin superant les diferents fases de la desescalada, i d'acord amb les autoritats sanitàries i de la mobilitat, la companyia anirà augmentant l'oferta de trens fins a arribar al 100% en totes les seves línies. Tanmateix, es mantindran i reforçaran les mesures d'higiene i neteja amb productes desinfectants i viricides.

Mascareta obligatòria


D'altra banda, recorden que des de fa dues setmanes, l'ús de la mascareta és obligatori en el transport públic i estan en vigor nous requeriments d'ocupació: es permet l'ocupació d'un 50% dels seients i dues persones per metre quadrat a les plataformes. Tot i això assenyalen que, fins ara, als trens de FGC no s'ha superat en cap cas el 25%, tal com reflecteixen les dades de monitoratge diària que fa la companyia.
 

Participació