coronavirus

La reconstrucció de la pista d'atletisme de Sabadell, on hi ha hagut l'Hospital Temporal Vallès Salut, s'eleva fins als 389.000 euros

El consistori s'ofereix per aportar recursos, però reclama les ajudes de l'Estat, la Generalitat i la Diputació de Barcelona

per Albert Hernàndez, Sabadell | 4 de juliol de 2020 a les 18:00 |
L'aspecte de la pista coberta d'atletisme | Juanma Peláez
Aquesta informació es va publicar originalment el 4 de juliol de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El cost per reconstruir la pista coberta d'atletisme, que des del passat mes d'abril s'ha transformat en un hospital de campanya, conegut com a Hospital Temporal Vallès Salut, al seu estat inicial serà de 389.468,16 euros, tal com ha detallat l'alcaldessa de Sabadell, Marta Farrès. 

Uns càlculs fets per l'empresa encarregada del desmuntatge, Mondo Ibérica, i que van en la línia de les estimacions prèvies fetes per tècnics municipals que havien apuntat al voltant de 400.000 euros. Farrés ha afirmat que es "podrà aprofitar el 100% del material" que s'ha retirat perquè s'hi instal·lés tots els elements sanitaris. 


FOTOS L'hospital de campanya pren forma sobre el tartan de la pista coberta d'atletisme


Farrés ha explicat que s'aprofitarà per deixar-la millor que abans i que caldrà renovar el paviment central i el tartan. Ha garantit que un cop es facin aquests treballs no hi haurà problemes per reprendre l'activitat, a la vegada que ha destacat que l'operació de desmuntatge "ha sortit molt bé". 


L'alcaldessa ha interpel·lat el govern espanyol, la Generalitat i la Diputació perquè hi hagi "un compromís" de la resta d'administracions per afrontar aquest pagament i ha destacat que des del consistori sabadellenc es podria fer una aportació de 100.000 euros.

A partir de 2021

El canvi per tornar a ser una instal·lació esportiva, però, no arribaria com a mínim fins a 2021, encara que, tal com ha recalcat Farrés, "no hi ha un calendari marcat". Entre d'altres coses, perquè està condicionat a possibles brots i per tant s'hagi d'utilitzar i, a més, en cas que no calgués, hauria de fer-se un concurs públic.

Les obres de desmuntatge i posterior muntatge serien ràpides, ja que en un mes estarien acabades i, posteriorment, només caldria rebre l'homologació per reprendre l'activitat a l'equipament esportiu.  

Sigui com sigui, fins al 31 de desembre la pista coberta d'atletisme seguirà amb els més de 200 llits i funcionant com una alternativa per si calgués atendre un pic de malalts de la Covid-19.


 

Participació