diversitats

«Diversitat», el videoclip dels joves de la Torre Bassas guanya el segon premi al Concurs ICIP de Hip-hop per la Pau

Es va enregistrar en el marc de la Setmana de les Diversistats

per RubiTV.cat, 20 de febrer de 2019 a les 15:00 |
Fotograma del videoclip «Diversitat» | Ajuntament de Rubí
Aquesta informació es va publicar originalment el 20 de febrer de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

El videoclip Diversitat, realitzat per més d'una vintena de joves de Rubí, ha obtingut el segon premi al Concurs ICIP de Hip-hop per la pau, convocat per l'Institut Català Internacional per la Pau.

El clip, sota la coordinació de Rubí Jove, es va enregistrar el passat mes de novembre, en el marc de la celebració de la Setmana de les Diversitats. Durant setmanes, diversos joves van treballar en la preparació de la cançó, juntament amb el raper d'origen marroqueí Jeebeli, que a través de les seves lletres denuncia les actituds xenòfobes.Els joves van escriure la lletra del tema de forma col·laborativa, van gravar les veus en un estudi de la ciutat, i finalment van rodar el vídel en diverses localitzacions de Rubí, amb coreografies dirigides pel col·lectiu de ball ONSTAGE.El concurs ICIP de Hip-hop per la pau té l'objectiu de donar visibilitat al compromís i la creativitat de jovent en l'àmbit de la cultura i la pau, i consta de diverses modalitats. El vídeo de Rubí Jove ha estat premiat en la modalitat 2, adreçada a nois i noies d'entre 12 i 25 anys vinculats a centres i entitats juvenils, culturals, cíviques o d'acció socioeducativa de Catalunya.

Gràcies a aquest segon premi, els joves de Rubí tindran la possibilitat de participar en un taller de rap impartit per un professional del hip-hop de prestigi.

“Un cop més, queda demostrat que tenim una joventut amb iniciativa i valors, que respon positivament als reptes que planteja la societat actual i que s’activa davant les injustícies i la desigualtat. Aquest premi ens omple d’orgull perquè Rubí és i ha de seguir sent una ciutat que aposti per les diversitats”, ha expressat la regidora de Joventut, Marta García.

El concurs compta amb el suport del Departament d’Educació i de la Direcció General de Joventut de la Generalitat de Catalunya.

El dijous 28 de febrer tindrà lloc la cerimònia de lliurament dels premis, en un acte a la Biblioteca de l’ICIP al qual assistirà una representació dels joves que van participar al videoclip de Rubí.

 

Participació