La Sala Muncunill de Terrassa acull dues exposicions relacionades amb els efectes del coronavirus

Les dues mostres es podran visitar del 5 de setembre al 18 d'octubre

LaTorre
06 de setembre del 2020
L'EspaiDos de la sala Muncunill
L'EspaiDos de la sala Muncunill | LaTorre
La temporada d'exposicions de Terrassa Arts Visuals 2020-2021 arrenca aquest dissabte 5 de setembre amb la inauguració de l'exposició del fotògraf terrassenc Miquel Llonch "La ciutat del silenci, Miquel", a la Sala Muncunill.

El projecte, format per l'exposició i una publicació homònima que s'editarà properament, l'integren 35 fotografies de paisatges urbans, retrats de persones i detalls d'objectes. L'estat excepcional en el qual es trobava la ciutat a partir del mes de març degut a la pandèmia, ha estat el marc en el qual el fotògraf egarenc ha redescobert una ciutat inèdita, silenciosa i buida. 

D'altra banda, l'Espaidos de la Sala Muncunill també acollirà des del mateix dissabte l'exposició col·lectiva "Present Continu. Peces seleccionades de la Convocatòria Arts Confinades". Un projecte creatiu de la ciutadania terrassenca que exploren l'experiència del confinament a través de la fotografia, collage, escultura, vídeo o il·lustració, entre d'altres. 

Dissabte 18 de setembre i divendres 16 d'octubre, Terrassa Arts Visuals organitzarà visites guiades per ambdues exposicions. 

Futura exposició de Biarnés

Entre les exposicions destacades de la nova temporada de Terrassa Arts Visuals, destaca la mostra “Joana Biarnés, moda a peu de carrer” que es podrà veure a la
Sala Muncunill del 31 d’octubre al 27 de desembre. Un recorregut per la fotografia de moda durant els anys seixanta i principis dels setanta per Madrid, Barcelona i
capitals mundials del prêt-à-porter com París o Londres.

La mostra inclou fotografies de la revista La Moda en España, on Biarnés va començar a col·laborar als anys seixanta del segle passat cobrint cròniques de moda de l’alta costura barcelonina, la més important de l’Estat en aquell moment. Després, i gràcies a la seva feina al diari Pueblo, Biarnés es va convertir en la cronista de la moda de la capital espanyola i de la societat madrilenya.

Durant les mateixes dates, l’Espaidos de la Sala Muncunill acollirà l’exposició "Viatge a un arxiu" d’Imma Cortés;  una selecció de 130 imatges que donen a conèixer alguns dels moments més rellevants de la fotoperiodista terrassenca. Per altra banda, també es comunicarà la persona guanyadora de la 2a edició de la Beca Joana Biarnés per a joves fotoperiodistes.

Terrassa Arts Visuals té com a objectius principals promoure i difondre les pràctiques artístiques contemporànies, oferir un marc de creació i difusió a la comunitat artística, i generar coneixement a través de l'art contemporani.