S'intensifica la desbrossada i neteja a les urbanitzacions

La previsió és que es prioritzin les voreres i els espais verds propers als carrers principals i les cantonades que tinguin una visibilitat reduïda

S'intensifica la desbrossada a les urbanitzacions
S'intensifica la desbrossada a les urbanitzacions | Locapres
Redacció
19 d'octubre del 2020
El servei de Parcs i Jardins de l'Ajuntament de Rubí, amb personal del Pla ocupacional, intensificarà, a partir d'aquesta setmna, les tasques de desbrossada a les urbanitzacions, que s'allargaran fins a finals d'any, tenint en compte que les darreres pluges i el fet que l'herba creixi de forma més abundant a la tardor. A les tasques s'hi incorporaran tres nous operaris.

Des d'avui, un equip format per 16 persones farà el desbrossament de les urbanitzacions de Castellnou, Can Barceló, Vallès Park, Can Solà i Sant Muç, així com el camí vell d'Ullastrell. La previsió és que es prioritzin les voreres i els espais verds propers als carrers principals - per exemple, l'avinguda de Can Mir o el carrer Cabrera - i les cantonades que tinguin una visibilitat reduïda a causa de la vegetació, les parades de l'autobús urbà i altres zones.

A Ximelis, Can Serrafossà, Els Avets i Can Vallhonrat ja hi treballen la brigada de Parcs i Jardins, personal del Pla d'ocupació i també del Centre Especial de Treball (CET) Forestal i de Zones Verdes de la Font del Ferro.

A banda dels costos de personal propi i provinents de plans d’ocupació, l’Ajuntament contracta empreses externes per valor d’uns 170.000 euros per dur a terme aquests treballs de desbrossament a urbanitzacions.

L'Ajuntament ha informat, també, que a principis de juliol es va reforçar el servei de recollida i neteja de les bateries de contenidors ubicades a les urbanitzacions, ja que al llarg del confinament els abocaments fora de contenidor es van disparar, arribant a 49 tones addicionals de residus voluminosos només al mes de maig.

Es tracta d'un equip de vuit persones que atén situacions d'abocaments fora dels contenidors amb camions de caixa oberta, i que continua treballant sistemàticament per totes les urbanitzacions cada tarda, de dilluns a dissabte.