enllumenat de nadal

L'AUP creu que és «impossible» justificar la sostenibilitat de la pista de gel i l'Illa de llum

La formació presentarà una bateria de propostes al Pressupost 2021

per RubiTV.cat, 6 de novembre de 2020 a les 12:30 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 6 de novembre de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'Alternativa d'Unitat Popular ha criticat que l'Ajuntament de Rubí defensés que l'Illa de Llum o la pista de gel - que enguany no s'instal·laran per motius de seguretat davant la pandèmia de la Covid-19 - siguin activitats "sostenibles" per ser de llums LED i utilitzar energia 100% renovable.

"És evident que l'acció més sostenible és aquella que no destina l'energia a activitats supèrflues", diu l'AUP en un comunicat. A més, considera que és "impossible" justificar la sostenibilitat d'una pista de gel "en clima mediterrani, enmig de l'escalfament global, quan el desembre de 2019 ni tan sols calia abric per patinar a certes hores".


L'AUP havia engegat una campanya per les xarxes socials amb l'objectiu de promoure la cancel·lació, per raons que "obeïen a una crítica que va més enllà de la salut i la seguretat".
 

Rubí va ser, l'any 2019, la ciutat catalana que més despesa per habitant va destinar a l'enllumenat de Nadal. En un context de crisi econòmica, diu l'AUP, "decisions com aquestes haurien de tenir com a objectiu redirigir la despesa per a incrementar el suport a les situacions de necessitat", tant social com dels eixos comercials i empresarials.
 
"No es tracta de no decorar els carrers, de no il·luminar les festes. Es tracta de proporcionar la despesa a la situació i el context econòmic", continua la formació alternativa, que a més creu que aquesta decoració s'ha de repartir pels barris i eixos comercials de la ciutat.

Primeres propostes al Pressupost 2021

L'Alternativa d'Unitat Popular ja treballa en el Pressupost 2021, i ha fet arribar al govern tot un seguit de propostes que consideren "indispensables" i que fa temps que es reclamaven des de sectors socials. Amb això, l'objectiu és "incrementar les polítiques que contribueixin a pal·liar la crisi, però també a invertir en un futur sostenible" i evitar crisis futures.

L'AUP encara no ha fet pública aquesta bateria de propostes, però sí que ha avançat que demanarà la creació d'un fons d'urgències socials o un fons d'infància, limitar les noves grans superfícies comercials que es puguin obrir al municipi o implementar urgentment les accions incloses al Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS).

Altres notícies que et poden interessar

​​​​​​

 

Participació