1 de 10
FORMACIÓ

Es reprèn el curs d'horticultura als horts de Cova Solera per fomentar la inclusió social dels joves

Amb aquesta iniciativa es pretén capacitar aquestes persones per afavorir la seva inserció al món laboral

Els horts de Cova Solera | Lali Puig
per RubiTV.cat, 11 de novembre de 2020 a les 16:00 |
L’Ajuntament de Rubí ha reprès aquest dimarts el curs pràctic de jardineria i horticultura dirigit a una desena de joves en risc d’exclusió social, que va quedar aturat el mes de març per la situació sanitària generada per la Covid-19. L’objectiu d’aquesta formació, que s’impartirà als horts municipals de Cova Solera, és oferir recursos a les persones participants perquè els sigui més fàcil trobar feina.

El curs, que impartirà Dulos Cruset, cap de planta dels horts i membre de la cooperativa L’Ortiga, constarà de vuit sessions. Concretament, les persones assistents aprendran a utilitzar maquinària agrícola, coneixeran com construir un hivernacle i com elaborar un planter ecològic, les especificitats dels arbres fruiters i de les plantes aromàtiques, com habilitar un sistema de reg, i el marc de plantació i el calendari de cultiu d’un hort ecològic, entre d’altres. Un cop completada la formació, els i les joves rebran un certificat d’assistència. 


Aquesta acció es duu a terme sota la coordinació del Servei de Primera Acollida per a Nouvinguts, el Servei de Dinamització Comunitària, els Serveis Socials i el Servei de Sostenibilitat i Medi. 

 

Participació