infància

Rubí commemorarà el Dia Universal dels Drets de la Infància amb pancartes a les façanes

També se sumen a la campanya "El paraigua dels meus drets", d'UNICEF

per RubiTV.cat, 18 de novembre de 2020 a les 12:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 18 de novembre de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'Ajuntament de Rubí commemorarà el Dia Universal dels Drets de la Infància, aquest divendres 20 de novembre, amb pancartes a les façanes dels centres educatius de la ciutat i alguns edificis municipals: l'ajuntament, la biblioteca Mestre Martí Tauler, el Centre Cívic del Pinar i l'Ateneu Municipal.

A més de les pancartes, on es podrà llegir el lema Rubí amb els drets de la infància, es distribuiran 20 banderoles amb la mateixa inscripció al barri d'El Pinar.


La commemoració del 20 de novembre - data en què l'Assemblea General de les Nacions Unides va adoptar la Convenció dels Drets dels Infants, el 1989 - se centra a recordar la necessitat d'escoltar la infància com a agent clau de la societat, d’ajudar-la a créixer lliure, respectant les seves diferències, garantint un entorn amable i protector, i assegurant la cobertura de totes les seves necessitats bàsiques.

A més, Rubí se suma a la campanya El Paraigua dels nostres drets, d'UNICEF, i convida tots els infants de la ciutat a enregistrar una carta en vídeo adreçada a ells mateixos d'aquí a deu anys, responent a les preguntes: "Què faràs el 2030? Com creus que viuràs? Què li vols dir al teu jo de 2030?" i compartir-los, el dia 20 de novembre, amb l'etiqueta #AmiYodel2030.


El Consell dels infants i joves de la ciutat prepara un manifest que es farà públic coincidint amb la celebració del Dia Universal dels Drets de la Infància.

 

Participació