Ingressen a presó els detinguts pel crim de la infermera a Girona

L'arrestat a Rubí s'acull al seu dret a no declarar; un altre d'ells confessa la seva participació en els fets

Els Mossos davant dels jutjats de Girona
Els Mossos davant dels jutjats de Girona | ACN - Marina López
Redacció
03 de desembre del 2020
El jutjat d'instrucció número 2 de Girona ha ordenat l'ingrés a presó provisional comunicada i sense fiança per als quatre detinguts pel crim de la infermera de Girona, un dels quals és de Rubí. La causa està oberta per delictes d'assassinat i robatori amb violència en casa habitada.

La investigació ha conclòs que el mòbil del crim va ser un robatori, que els detinguts haurien començat a planificar a mitjan agost aprofitant la informació que tenia la dona detinguda, que era companya de feina de la víctima i hi mantenia una relació d'amistat.

La víctima tenia el domicili, i també una consulta de podologia, al número 23 de la carretera de Barcelona de Girona. Segons han explicat fonts properes a la investigació, per aconseguir entrar a l'habitatge sense aixecar les sospites de la infermera, l'auxiliar va enviar un whatsapp a la víctima dient-li que tenia un client interessant en anar a la seva consulta, i van concertar l'última hora de visita del dia 25 de setembre a nom de "Carles Riera", un nom fals.
 
Seguint el pla, el marit de l'auxiliar d'infermeria i amiga de la víctima i els altres dos detinguts van anar plegats amb cotxe fins al centre de Girona i, mentre ell esperava al cotxe, els altres dos van perpetrar l'atac: el fals pacient va entrar primer a la consulta, cap a les 18.30h, i just darrere seu va irrompre a l'habitatge l'altre home, que anava vestit amb una granota i duia un cubell, per fer-se passar per un operari.
 

Un dels detinguts a Girona Foto: ACN - Marina López


Un cop dins el pis, la víctima es va resistir, i per això els assaltants la van colpejar i la van immobilitzar, lligant-la amb roba i cinta americana.  Li van propinar un cop fort a la cara, que li va provocar una fractura. La víctima va morir per asfíxia. Segons la investigació, va ser un atac inesperat i la víctima no va tenir cap possibilitat de defensar-se.

Els lladres van regirar el domicili buscant les caixes fortes, però no les van poder localitzar i van marxar del domicili. La família de la víctima ha trobat a faltar tres anells que solia dur, però en canvi no es van endur la seva cartera, on hi tenia uns 900 euros. Els assaltants van sortir del pis mitja hora després d'entrar-hi, segons la investigació.

El detingut a Rubí s'acull al seu dret a no declarar, un altre d'ells confessa

Els quatre detinguts amb relació al cas van passar a disposició judicial ahir dimecres a la tarda, i la magistrada va ordenar el seu ingrés a presó provisional comunicada i sense fiança, atenent la petició del fiscal, Víctor Pillado.

El detingut a Rubí s'ha acollit al seu dret a no declarar, el matrimoni només ha respost les preguntes del seu advocat, i el quart arrestat, que va ser detingut a Lloret de Mar, ha ratificat la declaració que va fer davant dels Mossos d'Esquadra, confessant la seva participació en els fets.

Segons la seva versió, un cop van entrar al pis la víctima es va adonar que l'havien enganyat i va començar a cridar, i que per això van intentar tapar-li la boca i lligar-la, però que durant l'agressió la dona va caure i es va colpejar contra el terra. Una versió que les acusacions sostenen que no quadra amb les proves de l'escena del crim.

Maria Monguilod, advocada de la família de la víctima, diu que veuen "indicis clars i contundents" contra els quatre investigats, i creu que tot plegat era "un pla premeditat amb l'auxiliar d'infermeria com a cap pensant" i els tres homes "coneixedors i planificadors de l'acte". L'advocada també assegura que la investigació de la DIC ha estat molt "exhaustiva" i que els indicis contra els investigats són "sòlids".

L'advocat del matrimoni detingut, Sergio Noguero, en canvi, creu que la investigació "no ubica" l'auxiliar d'infermeria i el seu marit a l'escena del crim, i que l'argument que ella era l'única que tenia informació sobre la víctima són "gratuïts" i no serveixen per concloure que ho va orquestrar tot. Noguero ha anunciat que recorrerà la interlocutòria de presó.
 

Un dels detinguts a Girona Foto: ACN - Marina López