Arrenca «Un Nadal més màgic que mai» a Rubí

Aquesta tarda s'encendrà l'enllumenat, i comencen les activitats a les diverses instal·lacions

Arriba el Nadal a Rubí
Arriba el Nadal a Rubí | Carla Serra
Redacció
04 de desembre del 2020
Actualitzat a les 17:41h
L'Ajuntament de Rubí ha presentat aquest divendres la campanya de les festes de Nadal, Un Nadal més màgic que mai, que s'ha hagut d'adaptar al context de pandèmia, "un repte inèdit" que ha fet que els serveis municipals hagin repensat el format clàssic de les activitats nadalenques per tal que es puguin celebrar i gaudir amb seguretat.

L'objectiu és doble: mantenir la il·lusió pròpia d'aquestes dates i donar suport als col·lectius més castigats per la situació d'emergència sanitària, com és el cas dels comerciants.

“La màgia del Nadal era molt important per a nosaltres i, després de la situació tan difícil que hem viscut des del mes de març, i de decisions complicades com la suspensió de la Festa Major", ha dit l'alcaldessa, Ana María Martínez, que es mostra "satisfeta" d'haver pogut programar activitats, ja que amb aquestes propostes es pretén "transmetre un missatge de suport i afecte" tant als infants i les famílies com al teixit comercial.

El regidor de Promoció i Dinamització Cultural i de Comerç, Moisés Rodríguez Cantón, ha afegit que s’ha apostat per “un Nadal adaptat i estàtic, perquè no volem convidar a aglomeracions que puguin complicar la situació que tenim a la ciutat, intentant fer moltes coses de suport al comerç”

L'enllumenat de Nadal s'encén aquesta tarda

Com ja es va anunciar fa setmanes, Rubí ha hagut de renunciar a algunes de les atraccions que comportaven grans concentracions de gent, com ara l'Illa de Llum o la pista de gel, però sí que ha instal·lat el tradicional enllumenat de Nadal, que s'encendrà aquesta mateixa tarda a les 18h.

L'enllumenat incorpora nous elements i també nous carrers: una part del carrer Sant Pere i una part del carrer de Rafael Casanovas; llums ornamentals a 80 arbres de diverses zones, com la plaça Onze de setembre o els carrers Cervantes i Magí Ramentol i les lletres de la campanya Color a la plaça de Pere Esmendia.
 

Elements decoratius de Nadal a l'illa de vianants, l'any passat Foto: Marta Casas

 

L'acte d'encesa dels llums es farà de manera virtual, a través de les xarxes socials municipals (Facebook, Instagram i Youtube) amb la presència de l'alcaldessa i alguns membres del Consell dels Infants i Joves de Rubí.


Decoració als aparadors amb la iniciativa NadalARTS

Una altra iniciativa que decorarà els carrers amb motius de Nadal serà NadalARTS, en què 14 il·lustradors, membres del col·lectiu C.I.R.C i alumnes del cicles formatius de l'escola d'art i disseny municipal edRa, guarniran els aparadors de 150 establiments de la ciutat.

El NadalARTS inclourà també un joc per als infants: un passaport màgic que podran omplir a mesura que visitin els aparadors, i que els permetrà obtenir un petit obsequi.

Pel que fa als comerços, a partir de demà la ciutadania podrà adquirir els vals de compra per consumir al comerç local a través de la plataforma Rubí s'ho val, fins al 5 de gener.

Es mantenen les activitats tradicionals, adaptades a la situació sanitària
 
Enguany es tornarà a instal·lar la Fira de Nadal (de l'11 al 24 de desembre) a la plaça de la Nova Estació, amb una proposta renovada; i també la Carpa de Nadal a la plaça del Doctor Guardiet, que s'omplirà d'activitats familiars entre el 4 i el 24 de desembre, amb aforament limitat. El Tió Gegant dels Comerciants farà les seves rutes itinerants entre el 4 i el 24 de desembre.
 

El Tió Gegant dels Comerciants tornarà a recórrer els carrers de Rubí Foto: Marta Casas


També com en els anys anteriors, i a càrrec de les entitats locals, es duran a terme activitats com La Marató de Contes de La Xarxa, el Concert de Valsos i Danses i l'exposició Diorames de Nadal, de l'Associació de Pessebristes de Rubí, que enguany serà descentralitzada.
 
Per tal d’assegurar el funcionament segur de totes les activitats de Nadal, és imprescindible inscriure’s o reservar entrada en tots els casos, fins i tot per a aquelles propostes que són gratuïtes. Tota la informació al respecte ja està disponible a l'apartat de Nadal del web municipal, on també es pot consultar el detall de la programació.

Un altre punt d’interès d’aquest Nadal se situarà inevitablement a les xarxes socials. Per aquest motiu, l’Ajuntament anima la ciutadania a penjar fotografies i vídeos als seus perfils d’Instagram amb l’etiqueta #mesmagicquemai. Les millors es compartiran al compte @rubi_ciutat.