L'exregidor de Rubí Víctor Puig, segon candidat més votat a la demarcació de Barcelona de Primàries Catalunya

El rubinenc Miquel Rubio no obté els vots suficients per passar a la segona volta

Víctor Puig, el dia que va anunciar el trencament amb el PDECat
Víctor Puig, el dia que va anunciar el trencament amb el PDECat | RubiTV.cat (arxiu)
Redacció
08 de desembre del 2020
Actualitzat el 09 de desembre a les 7:19h
Primàries Catalunya, que en la segona Convenció General del partit celebrada a Terrassa el març de 2020 va aprovar presentar-se a les eleccions al Parlament per primera vegada, ja ha celebrat una primera volta de les primàries per escollir qui serà el candidat als comicis del 14 de febrer.

D'aquesta primera volta n'han sorgit les persones elegibles per a cadascuna de les demarcacions - 106 a Barcelona, 17 a Girona, 15 a Lleida i 18 a Tarragona -, i en una segona volta, a partir del 20 de desembre, els electors escolliran l'ordre que volen que ocupin els candidats a la llista que es presentarà a les eleccions al Parlament.

A la demarcació de Barcelona, i concretament a la territorial del Barcelonès, el segon candidat amb més vots ha estat Víctor Puig, exregidor de Rubí per CiU i posteriorment pel PDECat, que va trencar amb la formació per discrepàncies amb el partit i el seu "gir autonomista".

Puig també va ser conseller comarcal, i president del Consorci de Turisme del Vallès Occidental, i dins de l'estructura del partit - primer CDC i després al PDECat - va ser responsable de Relacions Internacionals a les Joventuts Nacionalistes de Catalunya.

Un altre rubinenc, Miquel Rubio, també ha estat candidat a Primàries Catalunya pel Vallès Occidental, però no ha obtingut els vots suficients per passar a la segona volta. Rubio va ser el primer president local del PDECAT, càrrec que va mantenir durant dos anys fins l'arribada de Josep Puigventós.