Salut contractarà 29 professionals per reforçar l'atenció primària a Rubí

Rubí rebrà 787.940 euros i es contractaran 29,5 professionals, 10 per la gestió de la Covid-19 i 19,5 d'estructurals

Una manifestació a Rubí per reclamar millores en l'atenció sanitària
Una manifestació a Rubí per reclamar millores en l'atenció sanitària | Marta Casas
Redacció
13 de desembre del 2020
El Departament de Salut ja ha començat les contractacions del Pla d'enfortiment i transformació de l'atenció primària, un pla que servirà perquè els equips de primària del Vallès Occidental sumin 321 nous professionals per donar resposta a la Covid-19, però també per introduir canvis estructurals per millorar l'accessibilitat i la resolució, i que compta amb una dotació de 9,4 milions d'euros a repartir entre el 2020 i el 2021.

Amb aquests diners seran finançant programes de resposta a la Covid-19, com ara la incorporació de 105 gestors Covid i 50 referents Salut i Escola, i altres perfils professionals per abordar els canvis d'alguns centres d'atenció primària - entre els quals hi ha la transformació del CAP Mútua Terrassa de Rubí en un CUAP.

Les noves incorporacions també permeten millorar el suport assistencial a les residències, reforçar l'atenció a la cronicitat, incrementar els treballadors socials, augmentar el suport administratiu i incorporar noves tecnologies.

El Pla estava dissenyat des de fa mesos, però la pandèmia n'ha accelerat el desplegament, i per això a hores d'ara ja s'han tancat les assignacions de recursos als equips del Vallès Occidental per aquest any i el vinent.

Rubí rebrà 787.940 euros i es contractaran 29,5 professionals; 19,5 d'estructurals

L'assignació a la ciutat de Rubí serà de 787.940 euros, que serviran per contractar 29,5 professionals: 10 per donar resposta a la Covid-19 - tres gestors Covid i set referents Salut i Escola - i 19,5 professionals estructurals.

Els perfils professionals estructurals que es contractaran seran 2,5 tècnics en cures auxiliars d'infermeria, set infermeres, nou administratius i un treballador social.

Pel que fa a la resta de les grans ciutats del Vallès Occidental, començant per les capitals, a Terrassa es contractaran un total de 87 persones: 45 professionals per donar resposta a la Covid-19 - 30 gestors i 15 referents - i 42 estructurals: 13 tècnics en cures auxiliars d'infermeria, vuit infermers, 18 administratius, dos metges i un treballador social.

A Sabadell, l'altra capital, hi arribaran 41 professionals de gestió de la pandèmia - 30 gestors i 11 referents - i 51 professionals estructurals: 11 auxiliars d'infermeria, 15 infermers, 14 administratius, un metge i 10 treballadors socials. En total, 92 contractacions.

Finalment, a Sant Cugat es contractaran 15 professionals per donar resposta a la Covid-19 - 3 gestors i 1 referent Salut i Escola -, i 13,5 professionals estructurals: sis auxiliars d'infermeria, un infermer, 5,5 administratius i un metge; en total, 28,5 professionals.

Cerdanyola, un altre dels municipis grans del Vallès Occidental, incorporarà un total de 25 professionals: 12 amb relació a la Covid-19 i 13 d'estructurals.

Així es distribuiran la resta de contractacions a la comarca

De la resta de poblacions de la comarca, Ripollet és el municipi on es contractaran més professionals: 16,5 professionals, 10 per a la gestió de la Covid-19 i 6,5 d'estructurals.

A continuació hi ha l'àrea de Castellar del Vallès i Sant Llorenç Savall, amb nou professionals; Sant Quirze i Barberà, amb vuit; i Badia i l'àrea de Polinyà i Sentmenat, amb set.

Finalment, al municipi de Castellbisbal s'incorporaran quatre professionals estructurals, dos metges i dos infermers.