La Colla de Geganters de Rubí estrenarà una seu «més cèntrica» l'any 2021

L'Home dels Nassos tornarà a passejar pel Mercat Municipal el dijous, 31 de desembre

Els Gegants de Rubí per la celebració de Sant Pere
Els Gegants de Rubí per la celebració de Sant Pere | Marta Casas
Redacció
23 de desembre del 2020
En Roc, la Paula, la Laia, el Galderic i l'Orelletes, els Gegants de Rubí i tots els membres de la Colla de Geganters, tanquen un any atípic, marcat per la situació sanitària de la Covid-19.

De cara al 2021, i en acord amb l'Ajuntament de Rubí, la seu de l'entitat - actualment al carrer Dant, 29 - es traslladarà a una nova ubicació "més cèntrica", que encara no han revel·lat, però que es farà pública un cop es pugui dur a terme. De fet, si la situació sanitària del moment ho permet, els Gegants faran una jornada de portes obertes perquè es puguin visitar.

Durant el 2020, només han pogut participar en tres activitats fora de la ciutat, i totes abans de la declaració de l'estat d'alarma: a Cabrera de Mar (25 de gener), a Sant Llorenç Savall (2 de febrer), i al Prat de Llobregat (8 de març).

A Rubí, els gegants van poder fer una ballada amb motiu de la celebració de Sant Pere, dia de la Festa Major de Rubí, que es va haver de suspendre, i també van presentar el nou vestuari de diversos capgrossos pels volts de Sant Roc, la Festa Major petita de la ciutat, al setembre.

La colla ha continuat treballant en projectes de futur com a entitat adherida a l'agrupació de Colles de Geganters de Catalunya, i també membre de la Coordinadora de Colles Geganteres del Vallès Ocidental i amb les colles agermanades: la de Ribes de Freser, la Comparsa de Gigantes de Agoitz (Navarra); i també com a membres de la Taula de Cultura Popular i Tradicional de Rubí.

L'Home dels Nassos tornarà a passejar pel Mercat el 31 de desembre

Per tancar aquest any, L'Home dels Nassos tornarà a passejar pel Mercat Municipal el dia 31 de desembre. És el segon any que aquest curiós personatge visitarà l'equipament municipal i els seus usuaris acompanyat de la Colla de Geganters de Rubí, sempre que la situació sanitària ho permeti.

Precisament, els membres e la Colla demanen que tothom que vulgui veure L'Home dels Nassos, que passejarà pel Mercat i els voltants el matí de dijous, d'11h a 13h, respecti les distancies i les normes de seguretat establertes per la Covid-19.