Incrementa la pressió als hospitals de referència de Rubí amb 150 persones ingressades per Covid

Les dades de risc de rebrot i velocitat de contagi s'enfilen fins a nivells alarmants

133 persones amb Covid-19 estan ingressades a Terrassa, 16 de les quals a l'UCI.
133 persones amb Covid-19 estan ingressades a Terrassa, 16 de les quals a l'UCI. | Albert Alemany
11 de gener del 2021
La pandèmia segueix amb números vermells als hospitals de referència de Rubí. Després de les festes de Nadal, a Terrassa s'incrementa, encara més, la pressió hospitalària i les dades de risc de rebrot i velocitat de contagi s'enfilen fins a nivells alarmants. I és que en els últims set dies s'han detectat més de 500 nous casos de coronavirus a la ciutat. 

Segons dades d'aquest dilluns 11 de gener, els hospitals de Terrassa atenen un total de 150 pacients. D'aquests, 18 es troben a l'UCI i 7 més a la unitat de Semicrítics. Com a apunt, el pic de la segona onada es va registrar el 6 de novembre amb 229 hospitalitzacions, i des del 9 d'octubre no es baixa dels 100 pacients amb coronavirus ingressats als hospitals de Terrassa.

En concret, a l'Hospital Universitari MútuaTerrassa hi ha 53 pacients a planta, 5 a l'UCI, 7 a la Unitat de Semicrítics i cap en atenció domiciliària. A l'Hospital de Terrassa hi ha 64 pacients ingressats a planta, 13 a l'UCI i 8 es troben en hospitalització a domicili. 

I és que Terrassa no és l'únic municipi on s'han disparat les dades des de l'inici de les festes de Nadal. A Rubí s'han registrat un total de 202 casos en els darrers sis dies i el risc de rebrot també s'ha doblat respecte a les últimes dues setmanes arribant avui als 613 punts. 

Fins a dia d'avui, a Rubí s'han comptabilitzat un total de 4.133 casos positius (mig miler més que just abans de començar les festes de Nadal) i 35.519 sospitosos; deixant una taxa estandarditzada de 544 positius per cada 10.000 habitants. Tanmateix, de totes les persones contagiades, 145 han mort arran de la pandèmia; i actualment hi ha 19 persones ingressades als centres sanitaris del municipi.