1 de 10
sanitat

Nova convocatòria comarcal per reivindicar millores en l'atenció sanitària

El Moviment per unes Pensions Públiques Dignes de Rubí se suma a la protesta contra la privatització de les pensions

L'assemblea de pensionistes i Rubí Sanitat | Cedida
per RubiTV.cat, 20 de gener de 2021 a les 10:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 20 de gener de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'assemblea del Moviment per unes Pensions Públiques de Rubí i la plataforma Rubí Sanitat, que va reprendre les seves trobades setmanals dimarts passat, ha convocat per dilluns vinent una nova concentració en defensa de la sanitat pública que es durà a terme a diversos municipis de la comarca. A Rubí, serà davant del CAP Mútua Terrassa.

Les concentracions es faran simultàniament a les 12h a Rubí, Castellbisbal, Viladecavalls, Ullastrell, Terrassa i Sant Cugat, i tenen l'objectiu de denunciar la precarietat de la sanitat pública i, en especial, la gestió de Mútua Terrassa.


A més, l'assemblea setmanal dels moviments socials també es traslladarà de dia, i es farà també dilluns (10.30h), en comptes de dimarts com és habitual. La voluntat, doncs, és fer coincidir les reivindicacions amb la que prepara el moviment en defensa de les pensions arreu de l'estat espanyol coincidint amb el debat sobre el Pacte de Toledo. 

Aquesta serà la primera acció d'una campanya de rebuig "frontal" a la substitució complementària del sistema públic de pensions per mitjà de plans privats d'empresa, via convenis, amb el suport governamental i amb recursos públics, segons expliquen en un manifest.


Rubí Sanitat trasllada una bateria de preguntes al CatSalut en una trobada amb representants municipals

La reunió del passat 13 de gener entre representants de l'Ajuntament de Rubí, el CatSalut i membres de Rubí Sanitat va servir, a més de lliurar les més de 4.000 signatures per reclamar millores en l'atenció sanitària a la ciutat i la creació d'una comissió de seguiment de la realitat assistencial, per poder traslladar a les representants del CatSalut una bateria de preguntes per part de la plataforma ciutadana.

Entre d'altres, la plataforma ha demanat informació sobre diverses qüestions relacionades amb l'atenció primària a Rubí, sobretot pel que fa a l'atenció telefònica i les visites presencials, i també sobre el futur CUAP, del qual han tornat a sol·licitar la publicació del projecte, i conèixer-ne detalls com la inversió estimada, el conveni signat amb Mútua Terrassa, l'espai físic que ocuparà i la cartera de serveis que prestarà - en especial, si disposarà d'atenció pediàtrica les 24 hores - i el personal sanitari, entre d'altres.

 

Participació