Una exministra del PP, sobre els abocadors: «Generen riquesa i llocs de treball»

Les declaracions d'Elvira Rodríguez arriben en plena batalla entre l'Ajuntament i l'empresa TMA pel tercer abocador a Rubí

Camions treballant a Can Balasc
Camions treballant a Can Balasc | Plataforma Rubí Sense Abocadors
Redacció
02 de febrer del 2021
La vicesecretària de Sectorial del PP i exministra de Medi Ambient, Elvira Rodríguez, ha visitat aquest dilluns al matí la seu de TMA - Grupo Sánchez, gestora de l'abocador de Can Carreras i promotora del de Can Balasc, des d'on ha afirmat que les empreses mediambientals com aquesta duen a terme "una activitat que millora la vida de les persones i dona valor a la societat" i que els abocadors contribueixen a "generar riquesa i llocs de treball".

Amb relació als fons europeus, l'exministra ha demanat "transparència, concurrència de veritat i igualtat de condicions" per poder accedir-hi, i ha defensat que activitats com la de l'empresa TMA - Grupo Sánchez es puguin veure afavorides per la recepció d'aquests fons. "És el camí que marca Europa", ha dit. 

Aquestes declaracions, s'han produït en el marc d'una roda de premsa per presentar algunes propostes del PP per a les eleccions del 14-F: ajudes directes, baixades d'impostos i exoneracions de les cotitzacions a la Seguretat Social per evitar el tancament d'empreses i donar suport a emprenedors i innovadors.

Rodríguez també ha criticat que la Generalitat incrementés l'impost de successions en la primera onada de la pandèmia i optés per tancar l'hostaleria en la segona, "en comptes d'ajudar els empresaris".

La visita de l'exministra popular a la seu de TMA es produeix en plena batalla jurídica entre l'empresa i l'Ajuntament de Rubí per l'obertura de l'abocador, ja que el Consistori ha presentat un recurs de reposició a l'autorització ambiental concedida per la Direcció General de Qualitat Ambiental de la Generalitat el passat mes d'octubre. L'Ajuntament de Rubí continua exigint la declaració d'impacte ambiental, que la Generalitat no considera necessari.