Rubí d'Arrel, el CRAC i el CER impulsen una xarxa de voluntariat ambiental

Es faran actuacions a la font de Sant Muç i el Torrent del Mut entre la primavera i la tardor de 2021

La font de Sant Muç
La font de Sant Muç | Jordi Muntan
Redacció
10 de febrer del 2021
Actualitzat a les 10:46h
Tres entitats de Rubí han impulsat una campanya de voluntariat ambiental amb l'objectiu de recuperar de manera "urgent" l'entorn natural i rural de la ciutat, "més essencial que mai en temps de pandèmia mundial i d'emergència climàtica", a més de teixir una xarxa de voluntaris que permeti, també, interpel·lar les administracions a participar-hi.

Així, durant la primavera i la tardor d'aquest 2021, Rubí d'Arrel, el CRAC i el Centre Excursionista de Rubí proposen diverses accions comunitàries i compartides en diversos punts d'interès del territori, que es duran a terme els caps de setmana amb grups de treball reduïts i garantint les mesures de prevenció davant la pandèmia. Les inscripcions es podran fer a partir del 12 de febrer a través de la web del CRAC.

Les actuacions es faran a la font de Sant Muç i el torrent del Mut - o torrent del Magnà - i consistiran en recollir la brossa i residus, desbrossar els espais i plantar arbres. A la font de Sant Muç s'han organitzat jornades els dies 21 i 28 de febrer i 7, 14 i 21 de març, de 10h a 13h. En el mateix horari, es faran les accions al Torrent del Mut, el 7 i el 21 de novembre.

Les entitats recomanen que els voluntaris siguin persones majors de 14 anys, excepte per a la jornada del 21 de març, quan es plantaran els arbres a l'entorn de la font de Sant Muç, i podran venir nens més petits. Per al torrent del Mut, no hi ha limitació d'edat.

Tot i que Rubí d'Arrel disposa d'eines per dur a terme aquestes tasques, es demana que tothom qui disposi de desbrossadores, pales, pics, aixades... les porti, així com guants de treball.