1 de 10
document

El BOE publica els sectors econòmics que podran accedir als 7.000 milions d'euros d'ajudes

El sindicat d'autònoms ATA denuncia "oblits injustificats" com les perruqueries i els centres d'estètica

Locals de restauració tancats al centre de Barcelona. | Josep M Montaner
per NacióDigital, 14 de març de 2021 a les 10:00 |
El Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) ha publicat aquest dissabte el Decret llei amb el paquet d'ajudes d'11.000 milions d'euros per a empreses, pimes i autònoms afectats per la crisi de la Covid-19. Dins d'aquest paquet, 7.000 milions són ajudes directes que gestionaran les comunitats autònomes (2.000 milions seran per a les Balears i les Canàries i 5.000 es repartiran entre la resta d'autonomies).

El BOE detalla en el seu redactat els 95 sectors econòmics que poden accedir a les ajudes directes: bars, restaurants, comerços, cinemes, gimnasos, locals d'apostes, transport, hotels i allotjaments turístics, empreses de lloguer o agències de viatges. No obstant això, el sindicat ATA denuncia que no apareixen les perruqueries i els centres d'estètica.


"Publicat el Reial decret Llei d'ajudes directes aprovades pel govern ahir. Hi ha oblits injustificats de sectors d'autònoms i empreses que s'han vist molt afectades per restriccions i limitacions d'activitat. Entre d'altres, les perruqueries i els centres d'estètica", ha assenyalat el president d'ATA, Lorenzo Amor, i ha assegurat que "lluitarem per la seva inclusió".

Altres sectors econòmics també s'han queixat per no veure's inclosos dins les 95 activitats amb dret a accedir als 7.000 milions d'euros d'ajudes directes. És el cas dels agents comercials (CNAE 4619), la neteja d'apartaments turístics (CNAE 8110), o el comerç minorista de productes cosmètics i higiènics en botigues especialitzades (CNAE 4775).


Màxim 200.000 euros i mantenir l'activitat fins al juny del 2022

Les empreses i autònoms podran rebre entre 4.000 i 200.000 euros, mentre que els treballadors per compte propi que tributin per mòduls podran rebre un màxim de 3.000 euros. Podran accedir a les ajudes directes del fons les companyies que hagin tingut una caiguda d'ingressos d'almenys el 30% amb relació a 2019 i serviran per cobrir fins al 40% de la caiguda addicional d'ingressos de micropimes i autònoms (amb fins a 10 treballadors) i del 20% per a la resta d'empreses.

Les ajudes seran no reemborsables i serviran per cobrir la caiguda d'ingressos, cobrir despeses fixes pagar proveïdors o deutes que s'hagin contret entre març de 2020 i maig de 2021.

Per accedir al paquet d'ajudes, les empreses hauran de mantenir l'activitat fins al 30 de juny de 2022 i no podran repartir dividends ni augmentar retribucions de l'alta direcció en dos anys.
 

Ajudes negocis afectats per la Covid-19 by naciodigital on Scribd

Altres notícies que et poden interessar

​​​​​​

 

Participació