1 de 10
tecnotalent

Rubí impulsa el «tecnotalent»: treball, talent i tecnologia

El programa s'adreça tant a persones com a empreses

per RubiTV.cat, 9 d'abril de 2021 a les 13:30 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 9 d'abril de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El servei Rubí Forma ha posat en marxa el programa Rubí impulsa el tecnotalent (treball, talent i tecnologia) amb l’objectiu de promoure el treball digne, la millora competencial del talent local i el creixement econòmic sostenible del teixit empresarial a través de la tecnologia.

El programa s'adreça tant a persones com a empreses. En el primer cas, han de ser persones que estiguin en edat de treballar (entre 16 i 64 anys), tinguin un nivell formatiu mínim d'ESO i comptin amb les següents casuístiques: aturades DONO (demandants d'ocupació no ocupades) i altament afectades per la crisi de la COVID-19, en actiu amb una precarietat en la seva ocupació o en situació d'inactivitat que necessitin definir el seu projecte professional. Els grups de joves i dones en qualsevol casuística relacionada tindran preferència.


El pla d'acció contempla també accions d'informació i sensibilització preventives entre els grups de nois i noies joves escolaritzats al primer curs de Batxillerat.

També es tindrà en compte la possibilitat de participació d'aquelles persones que no puguin acreditar el nivell mínim de formació requerit, però que el seu bagatge d'experiència laboral ho permeti.


Pel que fa a les empreses, han de pertànyer a les cadenes de valor de negoci en les quals se centra el projecte i que tinguin les següents casuístiques: en procés de digitalització, amb necessitats de nous perfils professionals o amb necessitat de definir nous projectes de futur.

El projecte es focalitzarà en dues cadenes de valor de negoci: d’una banda, Salut i indústria auxiliar i, de l’altra, Alimentació i indústria auxiliar. Totes dues presenten un volum de negoci de +700.000,00 euros, un elevat nombre total de persones treballadores (3.420 + 2.746), aborden serveis i productes essencials que poden implicar potencial de creixement, i poden permetre identificar grups d'empreses amb reptes comuns, plans d'acció, projectes de desenvolupament estratègic i iniciatives de millora de competitivitat futura.

L’Ajuntament ha rebut una subvenció de 197.262,97 euros de la Diputació de Barcelona per als anys 2021 i 2022, en el marc del programa específic Treball, talent i tecnologia, que s’inclou al Pla de Concertació “Xarxa Governs Locals 2020-2023”.

Amb Rubí impulsa el tecnotalent, el Consistori vol promoure la tecnologia com a motor transformador de les persones, les empreses i institucions per a construir un model de creixement sostenible, innovador i competitiu que minimitzi les desigualtats socials.

El programa contempla un pla d’actuació amb la voluntat de donar resposta els efectes i necessitats derivades de l’actual context pandèmic, tant de les persones com de les empreses i emprenedors/es del municipi.
Participació