joventut

En marxa la programació de primavera de Rubí Jove

La principal novetat és la cessió gratuïta dels espais de l'edifici del carrer Sabadell i el buc d'assaig del Centre Cívic La Cruïlla

per RubiTV.cat, 23 d'abril de 2021 a les 13:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 23 d'abril de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'Espai Jove Torre Bassas ja té a punt la programació de primavera de l'equipament, amb activitats dirigides a les persones joves d'entre 12 i 29 anys.

Durant el mes d’abril, la proposta activitats gira al voltant de Sant Jordi i el Dia de la Terra organitzades per l’entitat Fridays for Future: aquesta mateixa tarda (17h) hi haurà un punt d'intercanvi de llibres de segona mà a l'entrada de la Torre Bassas. Dimarts 27, proposen un taller d’elaboració de paper reciclat (17 h) i dimecres 28 un taller tèxtil (17 h). Finalment, dijous 29 (18 h) es projectarà el documental Mission Blue en el marc d’un cinefòrum.


Les propostes del mes de maig tenen a veure amb l’orgull friki i la salut. Així, el 4 de maig hi ha una tarda temàtica (18 h) de trivial friqui i jocs de taula, i dimarts 25 de maig es commemorarà el Dia de l’Orgull Friqui amb una sessió de karaoke. Les activitats relacionades amb la salut tractaran la salut física amb una gimcana esportiva, la salut alimentària amb taller de cuina saludable en línia a través d’Instagram, la salut sexual amb un taller sexoafectiu i la salut mental sobre la gestió de l’ansietat.

Finalment, pel mes de juny, els i les joves poden sumar-se a una sortida en bici per l’entorn de Rubí (3 de juny) i celebrar el dia de les xarxes socials amb el documental El dilema de les xarxes socials (31 de maig). Durant aquest més d’abril, el servei de Joventut ha implicat els i les joves en la creació d’una zona chill-out i un hort al pati interior de l’edifici del carrer Sabadell que es preveu inaugurar el 4 de juny.


Continuen les assessories especialitzades

Aquest hivern es mantenen les assessories especialitzades del Servei de Joventut, una de les activitats que té més èxit durant la pandèmia. Les sessions es poden dur a terme telefònicament, per correu electrònic, en línia o presencialment.

Una de les assessories és la laboral, on es resolen dubtes jurídics i laborals en la recerca de feina o qüestions com les nòmines, els convenis, els contractes, els drets sindicals... Per altra banda, l'assessoria d'orientació formativa és un espai de consulta sobre opcions d'estudis, proves d'accés, processos de preinscripció, matrícula i homologacions, i també per a l'inici o ampliació de la formació. Aquesta assessoria estarà oberta els dimarts i dijous del mes d’abril, els dimarts i els dimecres del mes maig i els dimecres del mes de juny.

En un altre àmbit, continua obert el consultori sexual i de parella, un espai d'acompanyament i escolta, sempre confidencial, per a una millor vivència de la sexualitat, plaer i pràctiques; canvis corporals, primeres vegades, emocions, violències i relacions sentimentals. Aquest consultori estarà obert els dies 13 i 27 d’abril, 11 i 25 de maig i 8 de juny.

Finalment, els dies 1, 15 i 29 d’abril; 13 i 27 de maig i 10 de juny s'oferirà el servei JOxMi, d'escolta i acompanyament emocional per gestionar emocions i donar eines i recursos per resoldre petits conflictes personals.

La reserva d’hora per a les assessories especialitzades, cal fer-la a través del correu electrònic [email protected], o bé enviant un whatsapp o trucant al mòbil de Rubí Jove (630 766 379).

Rubí Jove torna als barris

El servei de Joventut manté el projecte d'intervenció socioeducativa Rubí Jove als barris, a través de la qual dues professionals es desplacen als espais de trobada de les persones joves dels diversos barris de la ciutat i recullen les seves necessitats per tal d'atendre-les directament o bé derivar-les als serveis municipals corresponents. Aquest projecte també preveu crear programes i projectes alternatius per generar espais d'oci positiu. Rubí Jove als barris visita els dilluns els barris de Ca n’Oriol i el Centre; els dimarts, El Pinar; els dijous, el Vint-i-cinc de Setembre i els divendres, Les Torres.

Els tallers formatius es reprendran quan millori la situació epidemiològica

La programació d'hivern de tallers formatius està subjecta a l'evolució de la Covid-19, i per tant es reprendran un cop la situació epidemiològica ho permeti. 

Pel que fa a les activitats que es fan a l'equipament, cal prendre les mesures de prevenció oportunes per preservar la seguretat de tots els participants: reservar plaça prèviament i portar una declaració autoresponsable signada - en el cas dels menors d'edat, l'hauran de signar els pares o tutors legals - i complir amb les mesures establertes per a les activitats en contacte amb altres persones (distància, mans i mascareta).

Consulta tota la programació al web de Rubí Jove.

 

Participació