Ataquen el mural de la Sala Neus Català

Els responsables del centre ho han denunciat a través de les xarxes socials

El mural de Neus Català, amb pintades
El mural de Neus Català, amb pintades | Twitter/@SalaNeusCatala
Redacció
07 de maig del 2021
Actualitzat a les 16:06h
La Sala Neus Català, seu d'En Comú Podem i de diverses entitats de caràcter social de Rubí, va estrenar fa poc un mural amb la figura de Neus Català a les seves persianes, que aquest matí ha aparegut amb pintades que desfiguren la cara de l'activista, en una banda, i el que sembla una creu celta, utilitzada per moviments feixistes.
 

Els responsables de l'espai han denunciat aquests fets a les xarxes socials, i asseguren que aquest atac "els empeny més en la lluita antifeixista i en continuar el llegat de Neus Català". 

Aquest acte vandàlic es produeix just el dia abans que es faci oficial el canvi de nom de la plaça nova pel de Neus Català i Pallejà.

Malauradament a Rubí són habituals els atacs a murals fets per moviments socials o independentistes, com les contínues pintades que es van fer als dedicats a l'acollida de refugiats o el mural en homenatge a Guillem Agulló amb motiu del 25è aniversari de la seva mort al CRAC.

Durant les jornades organitzades al voltant del 8 de març d'aquest any per diversos col·lectius feministes també es va fer un mural, que va aparèixer pintat la mateixa nit amb símbols nazis i feixistes.


Comunicat de la Sala Neus Català amb relació a l'atac feixista
 
La Sala Neus Català va fer al mes de març, una sèrie de murals en record i reconeixement de la Neus Català i de dones lluitadores, també un mural “Welcome Refugees”, un vell compromís amb Rubí Acull i el CRAC.
Aquest matí, el feixisme i la ignorància, ens han atacat el mural dedicat a la Neus.
 
No podem negar el dolor i la ràbia que hem sentit en aquell moment, però tampoc negarem com s'ha transformat en determinació i convenciment de que estem fent les coses bé. Que espais de construcció, de pensament crític i de creació, i figures de dones com la Neus, la Montserrat Roig, la Paqui Fernández, la Maria Salvó, i moltes altres, els hi fa molt de mal perquè destrueixen els seus discursos ple d'odi i desposseïts d’inteligència.
 
El feixisme troba els seus espais per parlar i per actuar, cada cop més, però l’antifeixisme seguim lluitant i treballar per combatre’ls a la vegada que construïm un món més just i equitatiu. No sabem fer-ho d'una altra manera, perquè és el llegat de moltes dones com la Neus, de moltes persones que  arreu del món, i des de Rubí han lluitat i lluiten contra el feixisme.
 
Avui ens han fet molt de mal al cor, però respirem i ens tornem a posar ferms per seguir amb projectes dels que sabem ella estaria orgullosa. Per la Neus, per totes les víctimes del franquisme i el feixisme, per totes les dones que lluiten posant el cos i l’ànima, seguim el nostre camí amb més determinació i més llum als ulls i al cor.