1 de 10
dia mundial del medi ambient

Escoles i instituts s'alien amb el Caçador de Trastets per conscienciar sobre la cura del medi ambient

Amb motiu del Dia Mundial del Medi Ambient, l'Ajuntament entregarà lots de neteja de l'entorn natural, que després quedarà a disposició dels centres educatius per continuar fent les batudes quan ho considerin convenient

L'alcaldessa i el regidor de Medi Ambient presenten la proposta de col·laboració amb el Caçador de Trastets | Localpres
per RubiTV.cat, 1 de juny de 2021 a les 12:25 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 1 de juny de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Aquest dimarts ha arrencat la proposta de la ciutat de Rubí amb motiu del Dia Mundial del Medi Ambient, que se celebra aquest 5 de juny, amb l'objectiu de fomentar la sensibilització i acció de la protecció del medi ambient. Fins al dia 11, més de 20 escoles i instituts de la ciutat faran una gran batuda de neteja de l'entorn natural de Rubí, amb la col·laboració dels Caçadors de Trastets.

Les jornades de neteja dels Caçadors de Trastets s'han convertit en un referent del manteniment de l'estat del medi natural a la ciutat. Durant els darrers anys, centenars de rubinencs han participat en les jornades de neteja de l'entorn natural que l’entitat organitza de forma periòdica, així com moltes escoles que freqüentment demanen materials per poder fer neteja a les zones properes als seus centres.


En aquesta ocasió, l'Ajuntament entregarà lots formats per guants, pinces i bosses reutilitzables a les "Escoles Caçadores de Trastets", que després quedarà a disposició dels centres educatius per continuar fent les batudes quan ho considerin convenient. Les escoles i instituts participants també disposaran d'uns contenidors especials al centre el dia que facin la jornada de neteja, on podran seleccionar correctament els residus recollits. Aquest punt de contenidors servirà per mostrar a tota la comunitat educativa la feina efectuada, però també la gran quantitat de residus que s'acumulen al medi natural.

Les zones que, ara per ara, han triat les escoles per efectuar les batudes són el Torrent dels Alous en tots els seus diferents trams, la Bassa dels Alous, Can Xercavins, el bosc de Ca n'Oriol, Can Tiraïres, el Torrent del Manà, Can Balasch, Sant Genís i el Torrent de les Abelles.


Segons l'alcaldessa, Ana María Martínez, l'entorn natural és "patrimoni de la ciutat i hauria d'estar més cuidat encara que l'espai urbà", ja que hi ha racons per on els serveis de neteja no poden passar cada dia. "Que es mantinguin saludables i nets depèn en gran mesura de la ciutadania i per això encara ens cal continuar sensibilitzant", ha afegit.

La sensibilització i la conscienciació és un dels punts que incorporen els diversos plans amb relació a la sostenibilitat i l'emergència climàtica, com ha recordat el regidor de Medi Ambient, Andrés Medrano. "Això és el que fem aquí gràcies al Caçador de Trastets i la seva feina, aprofitant la seva idea per implicar també les escoles", ha explicat.

Per la seva banda, Javier Ruiz, impulsor de l'enitat Caçadors de Trastets, ha agraït a l'Ajuntament el suport per tornar a engegar les recollides i facilitar que arribin a les escoles, ja que el seu objectiu sempre ha estat "comptar amb la complicitat dels nens i nenes i veure-ho fet realitat, per mi és un orgull".

En el marc d'aquesta activitat pel Dia Mundial del Medi Ambient, també se celebrarà l'Ultra Clean Marathon, que passarà per Rubí el mateix dissabte, 5 de juny.

 

Participació