robin hat

Robin Hat presenta la seva nova gorra quirúrgica amb càmera al MWC

L'empresa de Rubí ha col·laborat amb el centre tecnològic Eurecat per desenvolupar aquest producte

per RubiTV.cat, 29 de juny de 2021 a les 08:00 |
La gorra de Robin Hat permetrà gravar les intervencions quirúrgiques | Cedida/MWC
Robin Hat, l'empresa que fabrica gorres quirúrgiques de Rubí i que va ser una de les principals protagonistes a la ciutat durant la pandèmia, va presentar ahir en el marc del Mobile World Congress una mascareta que han anomenat RobinCam, i és que incorpora una càmera al frontal perquè els metges puguin gravar les intervencions que practiquen.

Es tracta d'una creació conjunta amb el centre tecnològic Eurecat, patentada amb tecnologia tèxtil - que permet, per exemple, activar el mecanisme de gravació només passant la mà per davant, sense tocar-lo - i materials nous, que també permet connectar-se en directe amb llocs remots per tal d'establir diagnòstics i aplicar tècniques quirúrgiques en directe.


Es tracta, doncs, d'un producte "revolucionari, que permet i facilita la tasca del cirurgià a l'hora de gravar i registrar les seves cirurgies amb un element de quiròfan", com és la gorra, tal com assenyala Javier Garrido, CEO de l'empresa. Amb aquest nou sistema es podrà "gravar, emmagatzemar i compartir" contingut, i en el futur incorporarà més funcionalitats que permetran l'accés al coneixement i a la formació mèdica de manera més assequible.

Aquest producte és fruit d'un treball conjunt de sis anys que "ens han permès descobrir materials i procediments avançats per aplicar al disseny", i que compleix amb els requisits de comoditat, utilitat, seguretat i facilitat d'ús, afegeix Garrigo.


Pel que fa a Eurecat, el centre tecnològic que ha fet el desenvolupament del hardware i l'electrònica, el desenvolupament de la RobinCam és "un exemple que es pot arribar molt lluny en matèria d'innovació en productes quan s'uneixen tecnologia, creativitat i visió empresarial", segons declara la directora de la Unitat de Desenvolupament de Producte d'Eurecat, Irene Ràfols.
 

La mascareta de Robin Hat que es va repartir als majors de 65 anys durant el confinament Foto: Ajuntament de Rubí


Robin Hat continua evolucionant després de tenir un paper molt rellevant i especial durant els mesos més durs de la pandèmia, el març de l'any passat. L'empresa dedicada a fabricar gorres quirúrgiques va decidir, just després de l'estat d'alarma, canviar la seva línia de producció i començar a fabricar mascaretes per repartir-les de manera gratuïta al personal sanitari que les necessités. Aquesta iniciativa va aconseguir tot un allau de col·laboracions, tant de Rubí com de fora de la ciutat.

Des d'aleshores, Robin Hat ha estat el proveïdor de mascaretes per a l'Ajuntament de Rubí - que es van repartir a infants i a majors de 65 anys, i també a les escoles i instituts a principis de curs - i va ser una de les grans protagonistes de la campanya Gràcies, Rubí.

 

Participació