1 de 10
camp de golf

La CUP de Sant Cugat i l'AUP de Rubí comparteixen proposta sobre el camp de golf de Can Sant Joan

Les dues formacions coincideixen en que estan davant d'una "oportunitat única" per recuperar un espai verd de gairebé 90 hectàrees

per Marta Casas, 13 de març de 2019 a les 13:30 |La CUP de Sant Cugat se sumarà a la proposta de l'AUP per convertir el camp de golf de Can Sant Joan en un gran parc interurbà entre Rubí i Sant Cugat. Les dues formacions coincideixen en que es tracta d'una "oportunitat única" de recuperar un espai de gairebé 90 hectàrees per a la ciutadania.


El camp de golf es va inaugurar el 1994, el primer camp de golf públic de Catalunya, malgrat la gran lluita veïnal contra el projecte al llarg dels 90. La seva construcció va ser impulsada per la Reial Federació Espanyola de Golf i la Federació Catalana de Golf, amb la col·laboració de l’Institut Català del Sòl, la Generalitat i el Consell Superior d’Esports.

Núria Gibert, portaveu de la CUP de Sant Cugat; i Jordi Muntan, portaveu de l'AUP de Rubí, han explicat per què les seves formacions aposten per transformar aquest gran espai en un parc interurbà que podria ser de gestió mancomunada entre els ajuntaments dels dos municipis, una proposta que veuen "senzilla" i que difícilment trobarà impediments per part dels consistoris, la Federació Catalana de Golf o l'Incasòl.


Respecte a la qüestió econòmica, els dos portaveus consideren que la inversió no seria massa elevada, sinó que simplement caldria posar en ordre les infraestructures existents i realitzar una bona gestió de l'arbrat i el verd.

L'AUP organitza una acció reivindicativa de l'espai el proper 30 de març

Per tal de donar a conèixer aquesta proposta, així com l'històric de reivindicacions a l'entorn del camp de golf com les que va fer la CUC (Coordinadora d'Urbanisme Ciutadà) als anys 90. 

Per això comptaran amb persones que van participar dels moviments veïnals contra la construcció del camp de golf, i organitzaran una passejada i múltiples activitats per conèixer l'entorn, amb l'objectiu que la gent que hi assisteixi "es faci seu aquest espai".

 

Participació