Aquestes són les activitats educatives i inclusives d'aquest estiu a Rubí

UNICEF ha tornat a renovar el segell que reconeix Rubí com a Ciutat Amiga de la Infància

Marta Casas
06 de juliol del 2021
Actualitzat el 19 de juliol a les 16:01h
L'Ajuntament ha posat en marxa un programa d'activitats educatives i inclusives per aquest estiu, que serviran per desplegar el nou Carnet 360.

La programació es divideix en quatre eixos: Estiu d'oportunitats als barris, per a població jove, un projecte pilot d'inclusió al Casal Ramon Llull i Lleure inclusiu als Casals d'estiu. Es tracta d'una proposta d'activitats que recull els principis de la Convenció sobre els Drets dels Infants i té l'objectiu de garantir la igualtat d'oportunitats de tots els infants de Rubí, a més de combatre la segregació escolar.

"Aquest estiu, més que mai, apostem per desplegar activitats que generin oportunitats educatives a tota la infància de la ciutat, sense distincions", ha declarat l'alcaldessa, Ana María Martínez.
 

L'alcaldessa i el regidor d'Educació presenten la programació d'activitats educatives d'estiu Foto: Localpres


Quines són les activitats de cada eix?
Estiu d'oportunitats als barris. Inclourà jocs i activitats que es faran a diversos espais públics als barris del Pinar, Ca n'Oriol, el 25 de setembre i Les Torres: un taller de cuina, jocs gegants de fusta o una escola de circ, entre d'altres.

Estiu d'oportunitats per a població jove. Es divideix en dues propostes: per una banda, un casal d'estiu per a població nouvinguda, que d'adreça a joves d'aules d'acollida però és obert als que vulguin aprendre millor la llengua catalana i la cultura de Rubí. Aquest casal es fa a l'institut La Serreta i compta amb 42 joves inscrits. Per altra banda, els tallers de reforç educatiu són un recurs gratuït que permet repassar les competències bàsiques i facilitat l'aprenentatge.

Prova pilot d'inclusió al casal del Ramon Llull. Aquest projecte vol convertir l'esplai en una entitat educativa inclusiva, i en aquest cas, promourà l'acceptació i la normalització en àmbits com la diversitat funcional, sexual i cultural, evitant tòpics, prejudicis i imatges estereotipades.

Lleure inclusiu als Casals d'estiu. Tots els casals d'estiu de Rubí tenen contractats monitors-vetlladors d'inclusió per donar suport individual en funció de la ràtio d'infants amb necessitats educatives especials, així com per oferir formació sobre inclusió als professionals de tots els casals.

UNICEF renova el segell que reconeix Rubí com a Ciutat Amiga de la Infància
L'any 2016, UNICEF va atorgar a Rubí el segell de Ciutat Amiga de la Infància, que reconeix les polítiques municipals a favor d'aquest col·lectiu. Ara, l'organisme ha renovat aquesta distinció, un fet que l'alcaldessa considera que constata que "ens mantenim en la bona diecció i ens encoratja a continuar treballant com fins ara".

Rubí també forma part de la xarxa Ciudades de los niños y niñas de Francesco Tonucci i de la Xarxa de Ciutats Educadores.