1 de 10
El TEMPS

Alerta per altes temperatures a Catalunya: onada de calor a partir de dimecres

Els termòmetres tocaran sostre aquest dijous amb valors que poden superar els 40 graus en comarques de Ponent, la Catalunya Central i el Nord-oriental

Un termòmetre marcant 40 graus | ACN
per Joan Obiols, Barcelona, Catalunya | 9 d'agost de 2021 a les 19:28 |
El Servei Meteorològic de Catalunya ha emès un avís per onada de calor a partir d'aquest dimecres. Les temperatures augmentaran de manera clara durant tota la setmana i afectaran diverses parts del país. Es preveuen gairebé 40 graus en punts de tot el territori.

Protecció Civil ha alertat que la calor afectarà especialment les comarques de Ponent el dimecres, i dijous s'estendrà també a la Catalunya Central. Caldrà seguir l'evolució de la predicció meteorològica per determinar la fi de la nova alerta de calor, però "tot indica que l'episodi continuarà en dies posteriors".


L'episodi d'altes temperatures començarà dimecres al migdia a les comarques de Lleida, l'alerta de perill se situarà en el 4 sobre 6 al Segrià, la Noguera, el Pla d'Urgell, les Garrigues i l'Urgell.

Dijous, l'avís s'enfila fins al nivell 5 a les comarques de Lleida, i la Catalunya Central se situarà en nivell 4, afectant especialment el Solsonès, l'Anoia, el Bages, el Moianès i Osona. Les temperatures s'aproparan als 40 graus en molts punts del país i es podria superar el valor en zones de Ponent, la Catalunya Central i les comarques Nord-orientals.

  Des de Protecció Civil han compartit una sèrie de recomanacions per afrontar l'episodi de calor. Demana beure molta aigua i fer àpats lleugers, no sortir en les hores de més sol, estar en espais climatitzats en les hores de més calor, hidratar les mascotes i no passejar-les en les intervals de més insolació, portar roba lleugera i protegir-se el cap amb una gorra o un barret, entre d'altres. 

 

Participació